Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Foto: Atklāts 3. Starptautiskais Operetes festivāls

Redakcija
Redakcija
Piektdien, 12. jūlijā, Ikšķiles evaņģēliski luteriskajā baznīcā ar koncertu “Es vēlreiz teikšu, priecājieties!” atklāts 3. Starptautiskais Operetes festivāls. Tajā ar skaistāko mūziku no latviešu un pasaules klasikas zelta fonda un gospelmūziku uzstājās Kristīne Prauliņa, Rīgas Gospelkoris, Raimonds Ozols, Operetes teātra jaunās balsis un Agija Ozoliņa-Kozlovska. Baznīca festivāla atklāšanas dienā bija piepildīta, kas liecina, ka operetes žanrs ir aktuāls un pieprasīts arī šobrīd.

Jau vēstīts, ka 3. Starptautiskais Operetes festivāls notiks Ikšķilē no 12. līdz 14. jūlijam. Tajā būs filmu lektorijs „Operetes laiks”, sarunas pie kafijas “Mendelim Bašam – 100” un pirmā 21. gadsimta oriģināloperete “Trīs zvaigznes. Zigfrīds”, teatrāls piedzīvojums bērniem “Radām opereti!” un Festivāla gaisa balons, un, protams, Galā koncerts. Tajā piedalīsies solisti no Austrijas un Lietuvas operetes teātriem, Itālijas, Serbijas un Izraēlas, kā arī Latvijā iemīļotie solisti - Sonora Vaice, Laura Purena, Irma Pavāre, Emīls Kivlenieks, Nauris Indzeris un operetes dejotāji. Spēlēs Operetes orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā. Vakara noslēgumā būs Valšu vakars, kurā stundas garā deju tūrē Operetes orķestris un Johana Štrausa mūzika valdzinās un aizraus visus dejotgribētājus valša un polkas ritmos.