Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Retrospekcija: Siguldā atskan britu alternatīvā roka leģenda – grupa “James”

Redakcija
Redakcija

Retrospekcija: Siguldā atskan britu alternatīvā roka leģenda – grupa “James”
Grupa "James"
Foto: Santa Jirgensone, KultūrasVēstis.lv

Vasaras novakarēm tik ļoti atbilstošās koncertsērijas “Sunset festival” laikā trešdien, 6. jūlijā, Siguldas pilsdrupu estrādē pulcējās kvalitatīvas alternatīvas mūzikas cienītāji, lai klātienē baudītu “L Tips Agency” organizēto leģendārās britu alternatīvā roka grupas “James” koncertu.

Britu grupa “James” izveidota 1982. gadā Mančesterā, un daudziem ir labi zināma ar tādiem hitiem kā, piemēram, “Sit Down”, “Getting Away With It All (All Messed Up)” un “She’s a Star”.

Vienlaikus “James” fani iemīļojuši arī mazāk pazīstamas kompozīcijas no grupas daiļrades, kas valdzina ar savu melodiskumu, enerģiju un nereti arī smeldzīgumu.

Pirmo popularitātes vilni grupa pieredzēja 20. gadsimta 90. gados, kad tika piedzīvota gan sastāva maiņa un paplašināšanās – pasaulslavenu hitu radīšana un neticami liels pārdoto ierakstu skaits, 30 tūkstošu liels apmeklētāju pūlis grupas šovā Alton Tower Themes parkā un grupas tiešraide BBC Radio 1 pārraidē.

James – Sit Down:

Pēc apmēram desmit veiksmīgu gadu sērijas, grupas darbībā sekoja zināms atslābums, kad “James” daiļrade, neraugoties uz visnotaļ pozitīvām atsauksmēm un labiem rezultātiem dažādos radiostaciju mūzikas topos, tomēr nesasniedza iepriekš pieredzēto spozmi un slavu.

James – Getting Away With it (All Messed Up):

2004. gadā grupu atstāja tās solists Tims Būts (Tim Booth), un “James” darbība apstājās uz 3 gadiem, tomēr 2007. gadā tā atkal apvienojās, lai atkal gūtu panākumus un priecētu “James” mūzikas cienītājus.

James – Moving On:

Šī gada martā klajā tika laists grupas jaunākais albums “Girl At The End Of The World”, kas jau pirmajā nedēļā pēc tā iznākšanas gandrīz apsteidza britu mākslinieces Adeles disku “25”, kas tajā brīdī atradās Lielbritānijas topa augšgalā.

James – Girl At The End Of The World:

Lai gan trešdienas novakare solījās būt nokrišņiem bagāta un vēsa, tas nebiedēja “James” mūzikas mīļotājus un Sigudas pilsdrupu estrādē pulcējās ievērojams skaits cilvēku, kas pārstāvēja dažādas paaudzes.

(Foto: Santa Jirgensone, KultūrasVēstis.lv)

Šķiet, pozitīvā atmosfēra un gaidas ietekmēja arī laikapstākļus, un 6. jūlija vakars Siguldā izvērtās vasarīgs un silts, ieturēts īstās “Sunset festival” noskaņās.

(Foto: Santa Jirgensone, KultūrasVēstis.lv)

Solista Tima Būta harizma piepildīja ne tikai skatuvi, bet, šķiet, visu estrādi. Būts kārtējo reizi apbūra ar savām plastiskajām ķermeņa kustībām un nevainojamo, precīzo un aizkustinošo vokālu.

(Foto: Santa Jirgensone, KultūrasVēstis.lv)

Saskaņots un harmonisks bija arī pārējo grupas dalībnieku sniegums un grupas kopējais skanējums.

(Foto: Santa Jirgensone, KultūrasVēstis.lv)

Tika atskaņoti gan visiem labi zināmie un gaidītie hiti, gan arī dziesmas no grupas jaunākā albuma.

(Foto: Santa Jirgensone, KultūrasVēstis.lv)

Gleznainā apkārtne, saulrieta noskaņa un valdzinošā mūzika vakaru vērta neaizmirstamu un pat maģisku.

“James” jau vairākkārt viesojies Latvijā, un jācer, ka arī nākotnē Latvijā sagaidāms kāds šīs grupas koncerts, lai atkal priecētus labas mūzikas cienītājus.











Teksts: Santa Jirgensone, KultūrasVēstis.lv