Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Video: Aicina uz 5. Starptautisko Diksilendu festivālu Umurgā

Redakcija
Redakcija
25.jūnijā Umurgā (Limbažu novadā) norisināsies 5. Starptautiskais Diksilendu festivāls. Diksilends ir viens no klasiskā džeza stiliem, kas radies ASV baltādaino mūziķu vidū 19. gadsimta beigās. To parasti spēlē neliels izpildītāju ansamblis, un repertuāru veido populāru dziesmu tēmas, bet improvizācijas pamatā ir harmonija.

Festivāla dienas koncertā muzicēs klausītājiem labi pazīstamās apvienības: Liepājas E.Melngaiļa mūzikas vidusskolas Bigband Combo (vadītājs – Jānis Ivuškāns), Diksilends Sigulda (vadītājs – Pēteris Goldbergs), NBS orķestra Diksilends (vadītājs – Ojārs Spila) un Jokers Dixie (vadītājs – Zintis Žvarts). Savukārt vakara koncertā muzicēs gan viesi: Estonian Dixieland Band (Igaunija), BrassBand.cz (Čehija; šie mūziķi reiz jau piedalījušies festivālā), Green Bridge Band (Lietuva), kā arī Sunny Groove Dixie (Latvija).

Biļetes uz 5. Starptautisko Diksilendu mūzikas festivālu var iegādāties „Biļešu Paradīzes” kasēs un pasākuma norises vietā.

KultūrasVēstis.lv un EpadomiTV piedāvā video ieskatu preses konferencē, kur plašāk par festivālu vēsta tā producents Armans Leimanis un māklsinieciskais vadītājs Jānis Retenais.
Vērtējums: +1