Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


Video: “Līvu” Šterns pēc 35 gadiem atgriežas ar rokgrupu I N D E

Redakcija
Redakcija
Klajā nācis jaunās latviešu smagā roka grupas “I N D E” paštitulētais debijas minialbums, kurš pieejams visās populārākajās mūzikas straumēšanas un lejupielādes platformās. 2020. gadā bijušais grupas “Līvi” mūziķis Modris Šterns, pēc 35 gadu pārtraukuma, nolēma atgriezties mūzikā un izveidot grupu. Sastāvs veidojās pamazām. Vispirms pievienojās basģitārists Roberts Židelis, kas pirms tam spēlējis grupās “Gateris” un “Purple Negative”, vēlāk vokālists Norberts Sidorovs, kurš agrāk dziedājis grupā “Marlēna”, un pēc tam arī gados pavisam jaunais, bet talantīgais bundzinieks Rihards Straume, kurš aktīvi muzicē arī grupā “Nikotīņi”.

Mēģinājumi ilga gandrīz gadu, līdz grupa nolēma, ka ir gatava ierakstīt savu pirmo minialbumu. Albums ierakstīts “DFE” studijā pie producenta un grupas “Double Faced Eels” līdera Markas. Rakstot ierakstu grupa saprata, ka prasās iespēlēt vēl vienu ģitāru, tāpēc tika piesaistīts pavadošais ģitārists Elvis Ūdris, kas iepriekš muzicējis grupās “Gateris” un “Sv. Bērtuļa Nakts”. Šonedēļ tiešaistes un mūzikas lejupielādes platformās publilcētajā minialbumā iekļautas piecas dziesmas. Līdz šim grupa publiski ir uzstājusies tikai vienu reizi, Pāvilostā, grupas “Līvi” “Dziesmu svētku ietvaros”, vairāku simtu skatītāju priekšā. I N D E: “Mēs jau no pašiem pirmsākumiem vienojāmies, ka I N D E nebūs nekāda pagrīdes grupa un tieksies uz kvalitāti un lielo skatuvi.”

Grupas pirmā publicētā singla "Dziema No Sveša Dieva" video uzņemts grupas vokālista Norberta Sidorova dzīvoklī draugu un fanu lokā kārtīgi ballējoties. Par videoklipa filmēšanu un montāžu grupa pateicas draugam Madaram Polim-Āboliņam no “Rokenrols Mazā”. Minialbums izdots sadarbībā ar mūzikas izdevniecību “MicRec”.
Vērtējums: