Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


Pasaulslavenais Al Bano prezentē Latvijai veltīto dziesmu

Redakcija
Redakcija

26. augustā, īpašā pasākumā, kas norisinājās itāļu restorānā LaFelicita, tika prezentēta komponista Čārlza Gudžera (Charles Goodger) dziesmas Dzintarzeme jeb Terra d’Ambra e di Emozioni, Land of Amber Land of Song interpretācija itāļu un angļu valodā, kuru iedziedājis slavenais dziedātājs Al Bano. Šis melodiskais un teju himniskais skaņdarbs ir Čārlza Gudžera veltījums Latvijai, uzsverot Latvijas skaistumu, tradīcijas, pieminot Līgo ugunskuru, dažādas Latvijas vietas un valsts vēsturi.

Pasākumā piedalījās dziesmas autors, komponists Čārlzs Gudžers, tāpat prezentāciju ar savu klātbūtni pagodināja Itālijas vēstnieks Latvijā Stefāno Taliani de Markio (Stefano Maria Taliani de Marchio), Latvijas Republikas vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa, Apvienotās Karalistes vēstnieks Latvijā Kīts Šenons (Keith Shannon), bijušais Latvijas prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu, mākslas zinātnieks un politiķis, bijušais Latvijas kultūras ministrs, šobrīd Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis, kā arī citas prominences un sabiedrībā pazīstamas personas.

Par viesu labsajūtu vakara gaitā rūpējās pasākuma vadītājs, šovmenis Edmunds Kaševskis, kurš vadīja pasākumu atraktīvā un nepiespiestā manierē. Talantīgā dziedātāja Diāna Pīrags priecēja pasākuma viesus ar izjustu un emocionālu dziesmas Terra d’Ambra e di Emozioni izpildījumu, turklāt dziesmai pavadījumu spēlēja pats dziesmas autors Čārlzs Gudžers. Savukārt dziedātājs Al Bano prezentācijas apmeklētājus sveica ar tiešsaistes uzrunu, uzsverot, ka dziesma Terra d’Ambra e di Emozioni ir viņa pateicība Latvijai, jo Latvija ir ļoti draudzīga zeme ar laipniem iedzīvotājiem, turklāt koncerti Latvijā viņam vienmēr ir īpaši.

„Al Bano iepazinu laikā, kad Latvijā veidoju ar teātri saistītu projektu. Al Bano izjūt ciešu saikni ar Latviju, viņam šeit ļoti patīk, tāpēc man ir liels gandarījums, ka mākslinieks nevilcinoties piekrita ieskaņot Latvijai veltīto kompozīciju,” stāsta Čārlzs Gudžers. Dziesmu Dzintarzeme Čārlzs Gudžers sarakstījis, dzīvojot Rīgā, savukārt Itālijā sadarbībā ar dzejnieku Alberto Zeppieri tapa skaņdarba atdzejojums itāļu valodā Terra d’Ambra e di Emozioni.

Pasākuma laikā Itālijas vēstnieks Latvijā Stefāno Taliani de Markio un dziesmas autors Čārlzs Gudžers restorāna LaFelicita telpās atklāja arī īpašu piemiņas plāksni ar dziesmas Dzintarzeme jeb Terra d’Ambra e di Emozioni vārdiem, kuri ir ļoti spēcīgi, atsaucas uz Latvijas dabu, simboliku un uzsver latviešu tautas spēju pārvarēt grūtības un nepadoties izaicinājumu priekšā. Piemiņas plāksni restorāna apmeklētāji un viesi varēs apskatīt arī turpmāk.

Sākot no 2020. gada 14. aprīļa, dziesma ir dzirdama Latvijas Radio un daudzās citās radiostacijās visā pasaulē, kā arī pieejama visos digitālajos mūzikas veikalos (Spotify, Apple Music, iTunes, Tidal, Google Music).

Pasākuma gaitā apmeklētājiem bija iespēja apskatīt arī unikālu izstādi Gold and Spider. Izstādē ir redzamas ļoti skaistas un dārgas gleznas, kas veidotas no dabīgiem, ar zeltu apdarinātiem zirnekļu tīkliem, radot smalkas kompozīcijas. Izstādes autors ir Andrejs Nadeždinskis. Ar šo neparasto veikumu skatītāji un restorāna LaFelicita viesi var iepazīties arī pēc oficiālā pasākuma, jo gleznas restorāna telpās var aplūkot līdz pat pirmdienai, 31. augustam.

Oficiālajai pasākuma programmai noslēdzoties, klātesošie turpināja baudīt vakaru, gardo torti, uzkodas un dzērienus, īpaši novērtējot tā norises vietu restorānu LaFelicita, kas ar sienu gleznojumiem, mājīgo interjeru un, protams, itāļu mūziku spēja uzburt autentisku Itālijas gaisotni pašā Rīgas sirdī. Daudzi uzkavējās arī klusajā iekšpagalmā, kura noskaņa ļauj aizmirst pilsētas steigu. Restorānā ir pieejami arī izcilie Albano Karrisi itāļu vīni. Al Bano ir oficiāli atļāvis restorāna nosaukumā izmantot savas populārākās dziesmas Felicita virsrakstu. Felicita tulkojumā no itāliešu valodas nozīmē „laime”. Dziedātājs arī viesojies restorāna atklāšanas svinībās.

Dziesmas videoklips šeit: https://www.youtube.com/watch?v=eHu...

Pasākumu rīkoja restorāna LaFelicita īpašniece Viktorija Brovuna, kuru ar dziedātāju Al Bano saista ilggadīga un sirsnīga draudzība. Vakara grezno un izmeklēto atmosfēru radīt palīdzēja pasākuma dekorētāja un dizainere Evija Graumane, kas ir augsti atzīta profesionāle, viena no labākajām šīs jomas speciālistēm Latvijā.

Par Al Bano
Al Bano jeb Albano Karrisi ir viens no Itālijas pazīstamākajiem dziedātājiem. Viņš ir slavens ar savu brīnišķīgo tenoru un tādām dziesmām kā Felicità, kuru viņš dziedāja kopā ar savu partneri Romīnu Paueri. Al Bano ir vairākas reizes piedalījies Eirovīzijas dziesmu konkursā un citos festivālos. Līdz šim viņa ieraksti ir pārdoti vairāk nekā 165 miljonos kopiju.

Par Čārlzu Gudžeru
Komponists, rakstnieks un skolotājs, aizraujošas angļu valodas apguves metodes FunSongs radītājs Čārlzs Gudžers ir dzimis Londonā, un daudzus gadus nodzīvojis Itālijas pilsētā Boloņā. Čārlzs pārvalda sešas valodas, darbojas kā profesors Boloņas Universitātes Izglītības Zinātņu fakultātē (Faculty of Education Sciences at Bologna University), pasākumu vadītājs un mūziķis, tostarp dziedātājs, pianists un ģitārists. Čārlzs piecus gadus ir strādājis un ar ģimeni dzīvojis Latvijā. Čārlzs Latvijas Leļļu teātrī veidojis arī izglītojošo izrādi The FunSongs Monster Show jeb FunSongs Briesmoņu šovs.