Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


Bundzinieks Andris Buiķis izdevis debijas soloalbumu

Redakcija
Redakcija

Pirms mēneša ar savu pirmo solosinglu “Tam vienam” klausītājus pārsteidza Latvijas džeza un populārās mūzikas aprindās zināmais bundzinieks Andris Buiķis, kurš ir arī džezfanka grupas “Very Cool People” pastāvīgais dalībnieks. Tagad nācis klajā arī viņa debijas soloalbums “Zaļš”.

Jaunais albums ierakstīts un miksēts “Ciemupe Productions” studijā. Māsteringu jeb skaņas gala apstrādi izveicis Earle Holder “HDQTRZ Mastering Studios” ASV.

“Laikam ejot, mēs gribot vai negribot darām to, ko vēlamies un kā jūtam,” par sava pirmā dziesmu apkopojuma tapšanu filozofē autors. “Tāpēc kā mūzikas kalps vien ar sitienu pa fizisku priekšmetu bez harmoniskajām un melodiskajām dimensijām es sevi tomēr nespēju piepildīt. Ik dienu vēlos saņemt zibensspēriena jaudas enerģiju, kas paralizē, dod spēku, dedzina, sasaldē, liek aizdomāties. Šo vibrāciju plūsmu tad arī esmu iemūžinājis savā pirmajā skaņu stāstā, kam dots nosaukums “Zaļš”.”

Kāpēc “Zaļš”? Atbilde esot gauži vienkārša – tā ir Andra mīļākā krāsa, kas viņu iedvesmo un dod enerģiju nebūt ne vieglajai mūzikas ceļa iešanai. “Esmu eksperimentētājs, tāpēc atļāvos albumā iekļaut un apkopot dažnedažādākās stilu iezīmes un noskaņas, turklāt gan dziesmās, gan instrumentālos skaņdarbos,” rezumē Andris.

Jaunais albums noklausāms mūzikas straumēšanas servisos un iegādājams mūzikas veikalos, bet kopā ar dziedātāju Aiju Vītoliņu radītā pirmā singla “Tam vienam” amizantais videoklips joprojām noskatāms “YouTube” ārēs.

Andra Buiķa debijas soloalbums “Zaļš” ir arī jaunizveidotās mūzikas izdevniecības “Very Cool Music” pirmais projekts. Jaunais leibls plāno palīdzēt izdot, producēt un līdzproducēt gan grupas “Very Cool People” dalībnieku soloalbumus, gan vēl citus funk, soul un jazz mūzikas ierakstus.