Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


Zināmas “Muzikālās bankas” 15 finālistes

Redakcija
Redakcija

Ar klausītāju un žūrijas balsojuma palīdzību noskaidrotas 15 fināla dziesmas, kas turpinās sacensību par 2021. gada vērtīgākās popa un roka dziesmas titulu Latvijas Radio 2 aptaujā “Muzikālā banka”. Balsojuma otrajā kārtā līdz 25. janvārim tīmekļa vietnē muzikalabanka.lv ikvienam reizi dienā ir iespēja pievienot papildu balsis. Uzvarētājs tiks noskaidrots jau šī mēneša beigās – “Muzikālās bankas 2021” apbalvošanas ceremonijā 29. janvārī plkst. 21.00 Daugavpils Olimpiskajā centrā. Finālšovam tiešraidē varēs sekot līdzi arī Latvijas Radio 2, LTV1 un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv.

Apkopojot gada rezultātus, par vērtīgāko dziesmu „Muzikālās bankas 2021” finālā sacentīsies šādas 15 dziesmas (norādītas alfabēta secībā):

ACIS SĀĻAS – Aminata
ES TĀ JŪTOS – KATŌ & ZeBrene
LIDMAŠĪNAS REŽĪMĀ – Astro’n’out
LIMUZĪNS UZ KRĪTA – Citi Zēni
PARAKSTS – Instrumenti
PIEDOŠANA – Prāta Vētra, Dons, Intars Busulis
PLĀKSTERIS – Singapūras Satīns , pied. Samanta Tīna
PROM – MARTA & Patrisha
SĀKAM NO JAUNA – Marta Ritova & Ozols
ŠAMANIS – Aija Andrejeva & ZeBrene
TAS RAKSTĪTS DEBESĪS (PIENA CEĻŠ) – Dons
TĀLĀK JĀIET – Dārta Stepanova, pied. DAGAMBA
TU MAN ESI - Ivo Fomins
TUR, KUR DIEVA KAMANAS SLĪD – Prāta Vētra, pied. Tautumeitas
VAI – Intars Busulis, Abonementa orķestris, GG choir

“”Muzikālās bankas” finālšovs, kā vienmēr, būs īpaši aizraujošs. Šogad to īpašu padara ne tikai izcilais finālistu sastāvs un tas, ka klātienē atgriežamies Daugavpils Olimpiskajā centrā, bet arī sagatavotais pārsteigums no Latvijas Radio puses. Lai pateiktu paldies un suminātu visus aptaujas mūziķus, Latvijas Radio 2 dziedošās ētera personības sagatavojušas īpašu dziesmu – “Tas ir tā vērts”. Tās pirmatskaņojumu varēs dzirdēt finālšova laikā. Dziesmas vārdu autors ir Guntars Račs, bet mūzikas – mūsu ētera personība Mārtiņš Kanters, savukārt producents ir Kaspars Ansons,” stāsta Latvijas Radio 2 direktors Kaspars Mauriņš.

Muzikālās bankas fināla dziesmas, līdztekus klausītāju balsojumam, vērtē arī neatkarīga un starptautiska žūrija, kurā piedalās dziedātāja Marija Naumova, Berlīnes Komiskās operas muzikālais vadītājs un galvenais diriģents Ainārs Rubiķis, komponists un džeza pianists Kristaps Vanadziņš, dziedātājs Jānis Strazdiņš, mūziķis un dziesmu autors Kārlis Kazāks, dziedātāja un vokālā pasniedzēja Annija Putniņa, operdziedātājs Mihails Čulpajevs, mūzikas menedžmenta kompānijas Every Little Thing vadītāja Guna Zučika, Zviedrijas vecākās mūzikas ierakstu kompānijas Dead Frog Records dibinātājs, starptautiskās tiešsaistes radio stacijas Cashbox Radio īpašnieks Peter Astedt, ierakstu izdevniecības un mūzikas menedžmenta kompānijas Mamazone Records dibinātājs, Ungārijas Neatkarīgo mūzikas izdevēju asociācijas prezidents Zsolt Jeges.

Par savu mīļāko kompozīciju var balsot reizi dienā Sākums / Latvijas Radio Klausītāju un ekspertu vērtējums pirmajās divās balsošanas kārtās sastāda 50% : 50%. Savukārt finālšova tiešraides laikā notiekošajā trešajā kārtā 50% vērtējuma ietekmēs skatītāju un klausītāju telefonbalsojums, bet atlikusī puse veidosies no 2. kārtas rezultātiem.

Arī šogad visi “Muzikālās bankas” finālisti saņems īpaši veidotas piemiņas balvas. Šī gada balvas mākslinieks ir Armands Jēkabsons, un tas ir autordarbs, kas katru gadu tiek gatavots no jauna atbilstoši finālšova konceptam.

Par “Muzikālo banku”

Šogad „Muzikālā banka” notiks jau 22. reizi. Pērn valstī noteiktās mājsēdes dēļ “Muzikālās bankas” finālšovs notika VEF Kultūras pilī bez skatītāju klātbūtnes. Pēc gada pārtraukuma noslēguma ceremonija atgriežas viesmīlīgajā Daugavpilī – saskaņā ar šī brīža epidemioloģiskajiem nosacījumiem, Daugavpils Olimpiskajā centrā klātienē Latvijas iemīļotākās grupas un mūziķus varēs vērot 500 skatītāju. Pasākuma organizatori ir izstrādājuši striktus epidemioloģiskās drošības noteikumus, tostarp paredzot visu mūziķu un darbinieku testēšanu. Personalizēta skatītāju klātbūtne būs iespējama, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu un lietojot FFP2 respiratorus vai medicīniskās maskas.

“Muzikālā banka” ir Latvijas Radio 2 rīkota aptauja, kurā ik gadu klausītāji nosaka vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas. Latvijas Radio 2 ēterā „Muzikālā banka” skan trīs reizes nedēļā – otrdienās un ceturtdienās plkst. 14.05 un sestdienās no plkst. 12.00. Visa gada garumā klausītāju balsojums mājaslapā Sākums / Latvijas Radio nosaka nedēļas, mēneša un gada vērtīgākās popa un roka dziesmas. Tradicionāli “Muzikālās bankas” gada aptauja noslēdzas ar vērienīgu apbalvošanas ceremoniju, kurā piedalās to dziesmu autori un izpildītāji, kuru darbi no radio klausītāju un žūrijas puses tiek novērtēti visaugstāk.

“Muzikālā banka 2020” par vērtīgāko dziesmu tika atzīta Intara Busuļa izpildītā “Dejo vientulību”. Par otru vērtīgāko dziesmu tika atzīta Carnival Youth izpildītā “Vasara bez internetiem”, savukārt trešo vietu ieņēma Triānas parka un Igo kompozīcija “Mālos pelēkos”.