Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


Video: Ieskaties Samantas Tīnas Eirovīzijas dziesmas videoklipa aizkulisēs

Redakcija
Redakcija
12. marta vakarā Latvijas Televīzijas raidījumā “Kā uzvarēt Eirovīzijā? Samantas Tīnas ceļš uz Roterdamu” skatītājiem tika prezentēts dziesmas “The Moon is Rising” videoklips. Klipa filmēšanas process komandai bija radošs izaicinājums un vēl nebijusi profesionāla pieredze, jo tas tika filmēts ar Samsung Galaxy S21 Ultra telefonu.
“Filmējām ar kameru un pirmo reizi manā profesionālajā karjerā ar Samsung telefonu,” stāsta operators Ritvars Bluka. “Telefona kameru papildus aprīkoju ar Moment anamorfisko lēcu, lai iegūtu 1960. gadu kino cienīgu kadru nokrāsu un detaļas. Galaxy S21 Ultra telefonam ir funkcija “Profesionālā filmēšana” un iespēja regulēt auto fokusu – tas lieliski noderēja filmēšanas procesā. Papildus tam izmantojām FilMicPro lietotni, kas ļāva iegūt vēl vairāk krāsu un plašāka video kadra ekspozīciju”. Eirovīzijas dziesmas filmēšana aizņēma 15 stundas, bet sagatavošanās process – tikai mēnesi, pie kā strādāja radošā komanda - režisore un producente Samanta Tīna sadarbībā ar Aigu Baikovu (AiProduction) un operators Ritvars Bluka. Filmēšana norisinājās E. fon Trompovska kvartāla abos stāvos un tajā kopumā piedalījās ap 50 cilvēkiem*, tostarp 18 profesionālas dejotājas un 12 meitenes, kas dziesmas kontekstā katra simbolizē unikālu, individuālu sievietes tēlu.

2021. gada Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls notiks 22. maijā Nīderlandes pilsētā Roterdamā, bet pusfināli – pirmais 18. un otrais 20. maijā. Latvijas pārstāve Samanta Tīna uz skatuves kāps otrajā pusfinālā.
Vērtējums: