Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


Video: Kristaps Rasims un “Rupuči” piedāvā videoklipu “Div mozi eži”

Redakcija
Redakcija
Mūziķis, pasākumu vadītāks un aktieris Kristaps Rasims kopā ar saviem bērniem Ernestu un Terēzi apvienojušies grupā “Rupuči”, un, svinot šajā nedēļas nogalē gaidāmo Starptautisko ģimenes dienu, piedāvā videoklipu dziesmai "Div mozi eži” no albuma “Vuškeņa iz pļovys”. Reizē ar videoklipu grupa atklāj arī jaunu bērniem un ģimenēm paredzētu “YouTube” kanālu latgaliski.

Dziesma “Div mozi eži” ir viena no digitālā albuma bērniem “Vuškeņa iz pļovys” septiņām dziesmām. Albuma rašanās iedvesma ir biedrības “LgSC” pērnā gada beigās izdotā literātes Ilzes Spergas un mākslinieces Līgas Romančukas dzejoļu grāmata bērniem ar tādu pašu nosaukumu “Vuškeņa iz pļovys”. Albuma “Vuškeņa iz pļovys” dziesmu mūzikas autors ir Kristaps Rasims, bet tos iedziedājusi grupa “Rupuči”, kurā apvienojušies Kristaps, Ernests un Terēze Rasimi, kā arī Luocs Numeža. Albums ierakstīts studijā “Reiga”, ierakstā talkā gājuši mūziķi Zane Dziesma, Deniss Smirnovs un Mārcis Lipskis, bet albumu māsterējis Krišjānis Geidāns. Jaunais mūzikas albums bērniem ir pieejams noklausīšanai video formātā tīklā “YouTube”, kā arī “Spotify” un citos populārākajos mūzikas straumēšanas servisos. Interesentiem “YouTube” būs pieejami divi dziesmu varianti – dziedāšanai līdzi ar grupu “Rupuči’ vai karaoke versija tikai ar mūzikas pavadījumu.

Dzejoļu grāmata un mūzikas albums bērniem “Vuškeņa iz pļovys” ir arī viens no Latgaliešu kultūras gada balvas “Boņuks 2021” saņēmējiem.
Vērtējums: