Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


Video: Leģendu jubilejā godinot. Unikāls Alda Drēģera koncerta videoieraksts

Redakcija
Redakcija
Vienam no Atmodas laika savdabīgākajiem mūziķiem, Aldim Drēģerim, pirms nepilnas nedēļas, 10. augustā, paliktu apaļi 50 gadi. Aldis zemes dzīvi pameta jau 2005. gadā, kad šo lielo cilvēku 38 gadu vecumā piebeidza šķietami niecīgs, bet acīmredzot traģiski nenovērtēts apendikss. Drēģera iedziedātās dziesmas medijos šodien skan reti – "neatbilst radio un TV formātiem, un komercprasībām" un droši vien jauno zvaigžņu čivināšana kādam šķiet vērtīgāka nekā latviešu dziesmotās revolūcijas leģendas Rozenštrauhs vai Drēģeris. Arī meklējot internetā, īpaši daudz informācijas par mūziķi nav atrodama. Pateicoties Daigai Mazvērsītei, aktuāls raksts publicēts ŠEIT. Pirms 20–25 gadiem Drēģera smeldzīgās balādes, nerātnās un ļoti nerātnās ziņģes, kā arī līdz tam aizliegtās leģionāru dziesmas skanēja visur – kultūras namos, zaļumballēs, kāzās, magnetofona lentēs un audiokasetēs.

Videoierakstu ar Alda Dreģera uzstāšanos saglabājušies maz, bet ir kāds pavisam unikāls- pirmais grupas „Poļu nams” koncerts. 1989. gada 30. septembris, kultūras nams „Vecrīga”. Grupā spēlē un dzied Aldis Drēģeris, Ivars Auzāns un Uldis Godainis (Video: izmantots no youtube.com, īpašs paldies lietotājam TheDistain.)

Alda Drēģera 50. dzimšanas dienā, godinot vienu no Atmodas laika leģendām, piedāvājam pilnu šī koncerta videoierakstu.
Vērtējums: +5

  +1 [+] [-]

, 2013-08-10 20:17, pirms 11 gadiem
Ļoti labi atceros šo koncertu...Aldis bija viskolosālākais cilvēks.....

  +1 [+] [-]

, 2013-08-10 20:23, pirms 11 gadiem
Pieminekli šim kungam vajadzētu! Paldies par koncertu

     [+] [-]

, 2016-08-21 10:15, pirms 8 gadiem
Disku ar viņa dziesmām paklausos pāris reižu gadā, nepieciešamība atnāk pati, kad noskaņojums atbilstošs. Un labi, ka nepieciešamība paklausīties saglabājas.