Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


Eolikas leģenda Dainis Dobelnieks izdevis jaunu soloalbumu

Redakcija
Redakcija

Kvarteta „Eolika” dziedātājs Dainis Dobelnieks izdevis otro solo albumu “Kur zuda tas laiks”, kas tapis Covid-19 pandēmijas dīkstāves laikā. Tajā iekļautas 14 dziesmas, kas tapušas, sākot ar 1981. gadu, kad “Mikrofona aptaujā” grupas „Eolika” (D. Dobelnieka solo) izpildītā dziesma “Tu smējies sapnī” iekļuva populārāko skaitā, līdz 2020. gada beigām, kad koncertdarbībā bija iestājusies pauze, taču tika radīta dzeja un komponēta mūzika.

2020. gadā bija iecerēts atzīmēt kvarteta „Eolika” 40. jubileju ar virkni koncertu, kuri pārcelti uz 2021. gada vasaru un rudeni. Dobelnieka albums “Kur zuda tas laiks” ir atskats uz viņa daiļradi šo četrdesmit gadu garumā gan „Eolikas” sastāvā, gan īstenojot sadarbības projektus ar grupām “Keksi” koncertos “Skudrupūznis” un “Lavrix Band” festivālā “Bildes”, gan veidojot solo projektus ar paša radītām dziesmām. Būdams liels Alūksnes pilsētas patriots, Dainis Dobelnieks albumu noslēdzis ar himnu „Alūksnei”.

Albums ietver dažāda stila mūziku – balādi, rokenrolu, dziesmu Latīņamerikas ritmos, blūzu. Katra dziesma ir kā atsevišķs stāsts, un viss kopā veido ceļojumu cauri laikam – 40 gadiem. Tas ir īpašs arī tāpēc, ka lielākajai daļai dziesmu vārdu autors ir pats Dainis Dobelnieks, un tekstiem piemīt sevišķa nozīme un noskaņa.

Kur zuda tas laiks

Albuma tapšanā piedalījušās grupas „Eolika” un „Keksi”, kā arī tādi izcili mūziķi kā Kārlis Lācis (taustiņi), Zintis Žvarts (saksofons), Kaspars Zemītis (ģitāra), Vladimirs Lavrinovičs (ģitāra), Jegors Kovaikovs (akustiskā ģitāra), Mārtiņš Linde (bungas), Aleksandrs Sircovs (bass, kontrabass). Aranžējumi: Boriss Rezņiks un Aleksandrs Sircovs.

Liela daļa minēto mūziķu piedalījušies arī Daiņa Dobelnieka pirmā solo albuma “Veltījums” ierakstīšanā, kas tika izdots 1999. gadā kā veltījums dēlam Elvijam.

Jaunais albums pieejams: Spotify, Apple Music, iTunes un citās mūzikas straumēšanas vietnēs, micrec.lv, kā arī kvarteta „Eolika” koncertos.

Dainis Dobelnieks dzimis 1956. gada 24. decembrī Alūksnē, beidzis Alūksnes 1. vidusskolu (Ernsta Glika Alūksnes valsts ģimnāziju), Alūksnes mūzikas skolu, Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolu, pēdējā mācību gadā sākot profesionālās skatuves gaitas grupā „Eolika”. Dziedātāja radošā biogrāfija mūzikā sākta 1972. gadā ar piedalīšanos konkursā “Ko tu proti” ar Murjāņu sporta ģimnāzijas vokāli instrumentālo grupu, kā arī izveidojot un vadot Alūksnes vokāli instrumentālo ansambli “Marienburg”. 70. gados D. Dobelnieks piedalījās dažādos konkursos un skatēs, piemēram, “Gaujas atbalsis”. Kopš 1980. gada Dainis Dobelnieks ir kvarteta „Eolika” dalībnieks.