Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


Video: Imants Kalniņš stāsta par jauno 50 dziesmu grāmatu + CD

Redakcija
Redakcija
Atzīmējot izcilā latviešu komponista Imanta Kalniņa 80 gadu jubileju, Izdevniecība MicRec latviešu populārās mūzikas dziesmu grāmatu sērijā vasaras sākumā laida klajā nošu grāmatu ar 50 populārāko Imanta Kalniņa dziesmu notīm un dziesmu vārdiem. Tagad izdevums papildināts ar CD, kurā iekļauti 15 populārāko dziesmu instrumentālie pavadījumi (fonogrammas). Lai uzzinātu vairāk par šo grāmatu, Izdevniecība MicRec tikās ar komponistu, lai uzzinātu paša komponista stāstu par grāmatā iekļautajām dziesmām un pašu izdevumu. Grāmatai pievienotajā CD iekļauti sekojošu dziesmu instrumentālie pavadījumi, kurus producējis mūziķis un dziesmu aranžētājs Artūrs Palkevičs:

1. Zilais putniņš
2. Smilšu rausis
3. Lilioma dziesma
4. Dūdieviņš
5. Virs galvas mūžīgs piena ceļš
6. Apvij rokas
7. Svētku diena
8. Viņi dejoja vienu vasaru
9. Buramdziesmiņa
10. Dziesmiņa par Džordano Bruno
11. Mākonītis un mākonīte
12. Princesīte un Trubadūrs
13. Pilsētā, kurā piedzimst vējš
14. Vējš un liepa
15. Dziesma, ar ko tu sāksies

Jauno komplektu meklējiet grāmatnīcās vai pasūtiet šeit micrec.lv: https://bit.ly/3xpzmnZ
Notis sagatavojis Rūdolfs Bērtiņš. Grāmatas dizainu veidojis Guntars Ošenieks, vāka noformējumam izmantots Mikola Gniskuja foto. Nošu grāmatā atrodamo dziesmu tonalitātes sakrīt ar CD iekļautajām, tāpēc tas ir ideāls komplekts tiem, kuri vēlas kvalitatīvi apgūt Imanta Kalniņa dziesmu repertuāru, kā arī vēlas uzstāties izmantojot instrumentālos pavadījumus. Šī ir jau deviņpadsmitā nošu grāmata sērijā “Populārākās dziesmas”. Kā nākamā jau šonedēļ nāks klajā grupas “bet bet” 60 dziesmu grāmata, kas izdota atzīmējot grupas 30 gadu jubileju.
Vērtējums: