Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


Izdots jauns Tutas un viņas draugu mūzikas albums bērniem

Redakcija
Redakcija

Apvienojot bērnu iemīļoto raidījumu “Tutas lietas”, “Ukulele” un detektīvseriāla “Emī un Rū” skanīgās dziesmas, producents “Ausma” izdevis mūzikas albumu “Kas pazudis? Kas uzradies?”. Jaunais albums saviem mazajiem un lielajiem klausītājiem visā Latvijā un pasaulē pieejams no 1. decembra.

Mūzikas albumā iekļautas 16 oriģināldziesmas, kuru autore ir Amsterdamā dzīvojošā, godalgotā latviešu komponiste un dziedātāja Laura Polence. Viņas albumi divkārt apbalvoti ar “Zelta Mikrofonu” – 2020. gadā par labāko bērnu mūzikas albumu atzīts “Tutas dziesmas", bet 2021. gadā – albums "Nu-ku-smalki-šiki-drū”.

“Jaunais mūzikas albums iecerēts kā tilts starp pašiem mazākajiem un lielākiem bērniem. Ja mazajiem “Tutas lietu” un “Ukuleles” faniem esmu radījusi pēc iespējas vienkāršāku mūziku, tad “Emī un Rū” skatītājiem tā ir jau muzikāli sarežģītāka, ar dažādiem “āķīšiem”. “Kas pazudis? Kas uzradies?” ļauj mazajiem ielūkoties lielāko pasaulē un otrādi, lai raisītu fantāziju un apgūtu ko jaunu. Dziesmiņas ietver gan ielas trokšņus, gan bērnu smieklus un citas skaņas, kas aicina līdzdarboties kā lielākos, tā mazākos,” par savu jaunāko veikumu stāsta Polence.

Visu trīs “Ausmas” producēto bērnu raidījumu varoņi vienā albumā satiekas pirmo reizi. Kopā ar brīnumainās Tutas, draugu Emī un Rū, kā arī Uku un Leles dziesmām mazie klausītāji aicināti gan svinēt svētkus un spēlēties, gan arī izzināt pasauli un mācīties. Ērtākai iemīļoto dziesmiņu līdzi dziedāšanai CD iekļauta arī grāmatiņa ar visu dziesmu vārdiem.

Vārdus albuma skaņdarbiem radījuši latviešu dzejnieki Edvards Kuks un Kārlis Vērdiņš, kā arī prozaiķe Elizabete Lukšo-Ražinska un rakstniece un dzejniece Jana Egle. Mūziku ieskaņojusi starptautiska mūziķu komanda, kuras sastāvā ir gan pati komponiste Laura Polence, gan arī tādi Latvijā pazīstami mākslinieki kā Raimonds Petrauskis, Annija Putniņa, Staņislavs Judins un citi. Mūzikas albums ierakstīs Bruno Viricimo studijā Amsterdamā.

Jaunais mūzikas albums no šī gada 1. decembra pieejams gan mūzikas digitālās straumēšanas vietnēs, tai skaitā “Spotify”, gan nopērkams – “Tutas lietu” interneta veikalā , kā arī bērnu preču un mūzikas ierakstu veikalos.

Savukārt albumā iekļautās dziesmas “Sastrēgums” video no jaunākās, astotās raidījuma “Tutas lietas” sezonas tagad skatāms arī video koplietošanas vietnē “Youtube” https://www.youtube.com/watch?v=7Of...