Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Koncertstāstu sērija “Koncerts pirmajā rindā” turpināsies septembrī

Redakcija
Redakcija

Šā gada maijā un jūnijā kultūrtelpā “Hanzas perons” veiksmīgi realizētā un klausītā-ju iecienītā koncertsērija “Koncerts pirmajā rindā” turpināsies arī septembrī. Koncertstāstus simts klausītājiem 4. datumā piedāvās starptautiski atzītais pianists Reinis Zariņš, 5. septembrī notiks ģimeņu pasākums kopā ar Latvijas bērnu iecienīto TV raidījumu “Tutas lietas”, bet 11. septembrī uzstāsies kvalitatīvākā mūsu a cappella grupa “Latvian Voices” kopā ar Jāni Strazdiņu.

Reinis Zariņš 4. septembrī koncertēs pulksten 18.30 un 21.00, izpildot programmu “Citādas sonātes”. Kā saka pats mākslinieks, tad jau nosaukumā ietverts pusnopietns spīts pret skaņdarbu ierasto formu. “Koncerta laikā atskaņošu un pastāstīšu par četriem dažādu komponistu opusiem, kurus katru sauc par sonāti, tomēr neviens no tiem neatbilst ierastajām žanra kontūrām,” paskaidro Reinis.

Viņš ir viens no mūsdienu izcilākajiem pianistiem ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē. Trīskārtējs Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāts, spožs solists un kamermūziķis, kurš ieskaņojis vairākus kritiķu un klausītāju augsti novērtētus albumus. Pērn nāca klajā Reiņa jaunākais disks “Kreisleriana. Octagon” ar Roberta Šūmaņa un Andra Dzenīša opusiem.

Koncertstāstā “Citādas sonātes” klausītājiem būs iespēja ne tikai dzirdēt izcilas mūzikas interpretācijas, bet arī iepazīties tuvāk ar pianistu un viņa mūzikas un pasaules izjūtu.

Savukārt 5. septembrī “Hanzas peronā” īpaši gaidītas ģimenes ar bērniem, jo uz jaunā mācību un rotaļu gada sākuma kopīgu nosvinēšanu aicinās Tuta un viņas draudzene Lapsa, kas šoreiz piedāvās iepazīt pasauli ar dziesmu palīdzību.

Koncertstāstā izskanēs oriģināldziesmas no bērnu iemīļotā TV seriāla “Tutas lietas”. Gan Latvijas Mūzikas Ierakstu gada balvu “Zelta Mikrofons” par pērnā gada labāko mūzikas albumu bērniem saņēmušajā ierakstā “Tutas dziesmas” iekļautās, gan visjaunākās - “Feneka dziesmiņa”, “Čučumuižas dziesmiņa”, dziesma par ielas šķērsošanu un vēl citas.

“Tutas lietu” mazajiem skatītājiem šī būs unikāla iespēja redzēt Tutu un lielo Lapsu reālajā dzīvē uz skatuves, kur abas dziedās un dejos kopā ar grupu un Tutas dziesmu autori – komponisti Lauru Polenci. Programma būs piemērota arī vismazākajiem klausītājiem. Tutas koncerstāsti 5. septembrī norisināsies pat trīs reizes – pulksten 11.00, 14.00 un 18.00.

11. septembrī “Hanzas peronā” gaidīti augstvērtīgas a cappella mūzikas gardēži, jo pulksten 18.30 un 21.00 koncertstāstu “Gaismas koncerts” piedāvās sieviešu vokālā grupa “Latvian Voices” kopā ar pasaulslavenās apvienības “The Real Group” šarmanto basu Jāni Strazdiņu. Programmas ideja radās, iedvesmojoties no vakarēšanas rituāla, ko mūsu senči piekopa laikā, kad dienas kļuva īsākas un naktis garākas. Cilvēki sanāca kopā tumšajos rudens un ziemas vakaros, lai kopīgi darītu dažādus rokdarbus un atpūstos. Par gaismas avotu kalpoja uguns klātesamība pavardā, svecēs un ugunskuros. Gaismu šajā tumšajā laikā atnesa arī cilvēku balsis, tika dziedātas dziesmas un stāstīsti stāsti.

“Latvian Voices” un Jāņa Strazdiņa veidotajā programmā “Gaismas koncerts” klausītājiem būs iespēja izbaudīt vakara noskaņu, kas scenogrāfiski tiks papildināta ar simboliskiem gaismas elementiem. Koncertstāstā būs iekļautas gan grupas dalībnieces Lauras Jēkab-sones stilizētas tautasdziesmas, gan oriģināldziesmas un visā pasaulē populāru dziesmu a cappella versijas.

Visi koncertstāsti ilgs apmēram stundu. Biļetes nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs un bilesuparadize.lv.
Pirmajā koncertstāstu sērijā “Koncerts pirmajā rindā” maijā un jūnijā ar mūziku un stāstiem uzstājās 26 mākslinieki, tobrīd 20 cilvēku auditorijai sniedzot 35 ekskluzīvus koncertstāstus, ko klātienē apmeklēja pavisam 780 klausītāji.
Ņemot vērā valstī noteiktos aizliegumus, ideja par sēriju “Koncerts pirmajā rindā” radās Latvijas pasākumu industrijas augstākā līmeņa profesionāļiem – pasākumu aģentūrai “Ide-ju institūts”, kultūrtelpai “Hanzas perons” un tehniskajai kompānijai “GaCo”.