Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Video: Skaniskās gleznas “Vidzemes gredzens” stāsts

Redakcija
Redakcija
Atzīmējot Latvijas valsts simtgadi, LMT Viedtelevīzija piedāvā video stāstu par koncertu cikla “Latvijas gredzens” trešo posmu – “Vidzemes gredzens” muzikālo izstādi “Kalns uz augšu ies”. Par koncertuzveduma muzikālajiem akcentiem un mākslinieku iecerēm intervijās stāsta diriģents Sigvards Kļava, “Dd Studio” eksperte Zane Priede, muzikālās izstādes solists Daumants Kalniņš, kuratore un koncepcijas autore Guna Kalnača. Diriģents un muzikālās izstādes mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava skaidro, ka koncerta mērķis ir radīt vizuālu un mūzikas kopumu, vienotu darbu, kurš būtu kā karte, kas atspoguļo Vidzemes vēsturi – cilvēku dzīves, kultūras un politisko notikumu bagātību.

“Latvijas gredzens” ir viens no vērienīgākajiem Latvijas valsts simtgades projektiem. Četros konceptuāli atšķirīgos gredzenos - muzikālos kopumos - izceltas un parādītas katra Latvijas novada īpatnības, bagātības un enerģija no vietējo cilvēku skatupunkta. “Latgales gredzenā” apskatīts Latgales unikālais kultūras mantojums ar tās fenomenu – tradicionālo muzicēšanu un katoļu baznīcas tradīciju mijiedarbību. “Kurzemes gredzens” stāsta par Kurzemes jūras spēka caurstrāvošanos cilvēku ikdienā, “Vidzemes gredzenā” iemājo Vidzemes nacionālā stīga un patriotisma simboliskā telpa, bet “Zemgales gredzens” ir kā apvāršņa plašums, kurā satiekas dvēseļu upes.

“Vidzemes gredzena” muzikālās izstādes “Kalns uz augšu ies” video stāsts skatāms arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Video skatītāji aicināti dalīties ar saviem iespaidiem par muzikālo izstādi Twitter diskusijās, lietojot tēmturi #LMTstraume.
Vērtējums: