Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Adventes tirgus un pasākumi Kalnciema kvartālā 2. un 3. decembrī

Redakcija
Redakcija

Kalnciema kvartāls aicina uz plašu pasākumu programmu Adventes tirgū 2. decembrī un 3. decembrī no plkst. 10.00 līdz 16.00, lai vēl pirms svētku steigas iegūtu priekpilnu noskaņojumu un nesteidzīgi sāktu gatavoties gadu mijas svētkiem. Kā jau katru gadu, decembrī tirgi notiks arī svētdienās.

Sestdien sāksies ikgadējais pop-up mākslas tirgus “Mākslas medības” un notiks bērnu grāmatas atklāšana. Svētdien kopīgi gatavosim pirmās Ziemassvētku rotājumus bērnu darbnīcā, kā arī notiks vasaras populārākā pasākuma Street Food festivāla dalībnieku uznāciens, kas sasildīs apmeklētājus ar gardiem, uz dzīvās uguns gatavotiem ēdieniem. Piedalīsies tādi jau pazīstami vārdi kā “Vīnkalnu ceļojošā picērija” ar uz vietas ceptām itāļu picām, kā arī draudzīgais un atraktīvais pavārs Havjērs ar meksikāņu restorānu „El Santo X”.

Daudzi tirgotāji būs sarūpējuši gan tradicionālus, gan pavisam neparastus Adventes vainagus. Līdzņemšanai pagalmā jau pulcēsies pirmās eglītes. Piedāvājumā arī vietējo ražotāju sveces un dažādi neparasti svētku rotājumi.

2. decembrī plkst. 11.00-13.30 apgāds „Annele” aicina bērnus kopā ar vecākiem piedalīties Ulda Ausekļa Ziemassvētku dzejoļu grāmatas bērniem “Piparkūkas īkšķi tur” atklāšanā, ko krāšņi ilustrējusi māksliniece Signe Ērmane. Kopā ar krājuma autoru, mākslinieci un galvenajiem grāmatas varoņiem bērni skaitīs dzejoļus, zīmēs Ziemassvētku apsveikumu kartiņas, dziedās un noteikti nogaršos piparkūkas un ābolus. Grāmatas atklāšana norisināsies Kalnciema kvartāla Brūnās mājas zālē.

3. decembrī plkst. 11.00-15.00 Rīgas Dabaszinātņu skola aicina izgatavot Ziemassvētku dāvanas un krāsainus eglīšu rotājumus no dažādiem otrreizējās pārstrādes materiāliem, piešķirot tiem jaunu dzīvi (Brūnās mājas zālē).
No 2.-31. decembrim (katru dienu no 10.00-18.00) Kalnciema kvartāla galerijā norisināsies ikgadējās „Mākslas medības”. Mākslas trofeju pop-up tirgus ļaus iepazīt un iegādāties spilgtāko pašmāju jauno gleznotāju un grafiķu darbus. Kopumā būs apskatāmi un iegādājami vairāk nekā 500 darbi, tai skaitā arī rotas, kartiņas, suvenīri u.c. lietas. Lieliska iespēja „nomedīt” radošu un unikālu dāvanu saviem tuviniekiem!

Dalība visos pasākumos ir bez maksas.

Vēršam uzmanību, ka sākot no 2. decembra Kalnciema kvartāla Ziemassvētku tirgus norisināsies visās decembra nedēļas nogalēs – katru sestdienu un SVĒTDIENU no plkst. 10.00 līdz 16.00.