Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


21. Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla atklāšanas koncertā muzicēs gambisti Paolo Pandolfo un Amēlija Šemēna

Redakcija
Redakcija

Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla dibinātāja un direktore Aina Kalnciema ielūdz uz 21. Starptautisko Baha kamermūzikas festivālu, kas šogad norisināsies no 3. līdz 19. decembrim, piedāvājot piecus izcilus koncertus. «Spītējot apstākļiem, Baha kamermūzikas festivāls atkal gaida klausītājus!» aicina festivāla direktore.

Festivāla atklāšanā 3.decembrī plkst.19 Mazajā Ģildē skanēs gambistu Paolo Pandolfo (Itālija) un Amēlijas Šemēnas (Francija) koncerts «Les Joyes des Elizées» / «Debesu prieki». Programmā: angļu, franču un vācu komponistu skaņdarbi.

Itālis Paolo Pandolfo ir pasaules slavens viola da gamba virtuozs, kurš skolojies pie izcilā Džordi Savalla (Jordi Savall) «Schola Cantorum Basiliensis» Šveicē, kļūstot arī par šīs mūzikas augstskolas profesoru. Pandolfo ieraksti izdoti teju visās prestižākajās ierakstu kompānijās; kā solists un dažādos ansambļu sastāvos viņš koncertējis pasaules lielākajos senās mūzikas festivālos. Tāpat Pandolfo ir vairāku mūziķu apvienību dibinātājs un iemīļots profesors, tāpēc bieži tiek aicināts pasniegt meistarklases.

Savos piekšnesumos Pandolfo apvieno pagātni un tagadni – vēsturisku izpēti un improvizāciju. Būdams pārliecināts, ka senā mūzika var būt spēcīgs iedvesmas avots, viņš koncertprogrammās iekļauj arī laikmetīgo mūziku, tostarp savas kompozīcijas.

Francūziete Amēlija Šemēna (Amélie Chemin) šobrīd ir aktīvi koncertējoša un atzīta jaunās paaudzes gambiste. A. Šemēna ir talantīga Pandolfo skolniece, un nu jau arī kolēģe, muzicējot kopā gan ansambļos, gan duetā.

Festivāla turpmākajos koncertos uzstāsies teorbists Jonatans Bugts (Jonatan Bougt) no Zviedrijas (9.decembrī Mencendorfa namā), latviešu pianists Daumants Liepiņš (11.decembrī Mazajā Ģildē), klavesīnists Olivjē Fortēns (Olivier Fortin) no Francijas (12.decembrī Mencendorfa namā), kā arī Latvijas Radio kora solisti, Ainārs Paukšēns (čells) un Jānis Pelše (pozitīvs) diriģenta Pētera Vaickovska vadībā (19.decembrī Rīgas Sv. Jāņa baznīcā).

Biļetes uz koncertiem iegādāties un personalizēt var «Biļešu paradīzes» kasēs un Īsta biļešu paradīze - biļetes uz vairāk nekā...

Ieeja koncertā – izrādot derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas faktu apliecinošu sertifikātu.
Festivālu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Informācija par koncertu un māksliniekiem pieejama gan festivāla mājaslapā music.lv gan arī festivāla «Facebook» lapā.