Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Video: Diriģents Kaspars Ādamsons – sarunā par dzīvi, ceļu mūzikā un svētku sajūtām

Redakcija
Redakcija
Diriģents Kaspars Ādamsons ir LKA jauktā kora “Sōla” un Sējas novada jauktā kora “Sēja” mākslinieciskais vadītājs. No 2014. gada Kaspars vada Rīgas mūzikas skolu apvienoto simfonisko orķestri, kā arī pilda Latvijas Nacionālās Operas un Baleta (LNOB) kora kormeistara pienākumus. Līdz šim Kaspars darbojies arī kā galvenā diriģenta asistents LNOB iestudējumos "Rienci. Triumfs un sakāve", "Trīs tikšanās" un "Manona Lesko".

2010. gada jūlijā Mežaparka estrādē Kaspars Ādamsons kā virsdiriģents pirmo reizi stājās dziesmu svētku kopkora priekšā, diriģējot X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos. Savukārt 2013. gadā Kaspars debitēja virsdiriģenta godā XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV deju svētku noslēguma koncertā. Savukārt 2014. gadā izpelnījies Labākā diriģenta titulu 28. Starptautiskajā koru konkursā "Praga Cantat 2014" (Prāga, Čehijas Republika).

Kaspars Ādamsons turpina savu izaugsmes ceļu ārkārtīgi straujā tempā, – viņa cienītājiem un skolēniem atliek vien aizraut elpu, apbrīnot un gūt iedvesmu savam dzīves ceļam un aicinājumam.

Tagad – Ziemassvētku laikā – Kaspara Ādamsona mākslinieciskais gars iemirdzēsies Rīgas Ziemassvētku koncertos 25. un 26. decembrī Ķīpsalas hallē.

KultūrasVēstis.lv redakcija piedāvā ieskatu intervijā ar Kasapru Ādamsonu gan par koncertu programmu, gan par Kaspara personības daudzšķautnainību – izrādās, ka viņš ir ne vien izcils diriģents, bet spilgta personība ar aizraujošiem stāstiem par dzīvi, ceļu mūzikā un svētku sajūtām.
Vērtējums: +2