Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Atvadīšanās no Edgara Račevska notiks 23. februārī

Redakcija
Redakcija

Atvadīšanās no mūžībā aizgājušā Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku Goda virsdiriģenta Edgara Račevska (1936 – 2022) notiks š.g. 23. februārī no plkst. 11.00 līdz 12.30 Torņakalna baznīcā, Rīgā.

Pēc atvadu ceremonijas notiks piemiņas dievkalpojums. Mākslinieks tiks guldīts Baltezera kapos.
Latvijas Nacionālais kultūras centrs izsaka visdziļāko līdzjūtību Edgara Račevska tuviniekiem, draugiem un talanta pielūdzējiem.

Maestro bija vairākkārtējs Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku virsdiriģents (kopš 1970. gada), ilggadējs Tukuma un Alūksnes rajonu koru virsdiriģents, dibinājis un vadījis vairākus Latvijā pazīstamus un mākslinieciski augstvērtīgus amatierkorus – “Gaudeamus”, “Vanema”, “Sonore”. Viņš bijis nozīmīgu kultūrvēsturisku pasākumu iniciators - iedibinājis Jāzepa Vītola dziesmu dienu tradīciju Gaujienā.

Sākot ar 90. gadiem viņš aktīvi darbojās kompozīcijas laukā, bija Latvijas Komponistu savienības goda biedrs. Edgara Račevska darba mūža devums Latvijas kultūrā ir būtisks arī pedagoģiskajā darbībā un profesionālās kora mākslas attīstībā. Vairāk nekā trīsdesmit gadus viņš strādājis Latvijas valsts konservatorijā, tagadējā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Laikā no 1963. gada līdz 1986. gadam bijis Latvijas Radio kora mākslinieciskais vadītājs.