Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Koncertzāle “Cēsis” atklāts telpiskās mūzikas notikums “VIDŪ”

Redakcija
Redakcija

3. janvārī, Koncertzāle “Cēsis” ar vērienu iesāka savu 2022. gadu, atklājot Telpiskās mūzikas notikums VIDŪ. Līdz pat svētdienai, 9. janvārim, jaunas pieredzes alkstošie ir aicināti paviesoties Cēsīs, kur ik dienu, vairākos seansos īpaši būvētā kupolā būs iespēja gūt jaunu skaņas un sajūtu pieredzi.

Koncertzāles lielās zāles vidū ir izvietots īpašs, ar telpiskās skaņas koncertsistēmu un daudzskaitlīgiem skaļruņiem aprīkots kupols ar klausītāju sēdvietām tā iekšpusē. Pateicoties daudzo skaņas avotu izvietojumam telpā un mūzikas partitūrā skaņai dinamiski pārvietojoties, klausītājs varēs izbaudīt jaunu skaņas pieredzi, ko raksturo vārdi: “Esmu skaņas vidū, tā ir ap mani!”. Pateicoties kupola radītajai, meditatīvajai atmosfērai, šis piedzīvojums klausītājus aizvedīs vēl neiepazītā un pavisam jaunā sajūtu un emociju pasaulē.

Īpaši šim notikumam latviešu un lietuviešu laikmetīgās mūzikas komponisti ir radījuši jaunus elektroakustiskus skaņdarbus, kuru atskaņošana kupolā rada unikālu telpisku dimensiju. Atklāšanas brīdī klāt bija latviešu autori Platons Buravickis, Rolands Kronlaks un Linda Leimane, kā arī projekta mākslinieciskais vadītājs Voldemārs Johansons, pēc seansa daloties ar saviem iespaidiem ar klausītājiem un mediju pārstāvjiem. Projektā iekļauti arī lietuviešu - Mantauta Krukauska un Mata Šablauska, telpiskās mūzikas darbi.

Telpiskās mūzikas notikumu VIDŪ Koncertzālē “Cēsis” var apmeklēt katru dienu līdz 9. janvārim ieskaitot plkst. 14.00, 15.30, 17.30 un 19.00. Seansa ilgums 40 minūtes. Biļetes cena 7 EUR.

Ņemot vērā kupola ietilpību un ievērojot epidemioloģiskos noteikumus, katru seansu būs iespēja apmeklēt 30 klausītājiem.

Biļetes nopērkamas Koncertzāles “Cēsis” kasē, Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un internetā bilsesuparadize.lv.

Skaņas piedzīvojums notiek “zaļajā režīmā” un to apmeklējot jāuzrāda sadarbspējīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja bez Covid-19 sertifikāta, bērniem no 12 gadu vecuma, uzrādot derīgu Covid-19 testēšanas sertifikātu vai laboratorijas izziņu par pēdējo 72 stundu laikā veiktu negatīvu skrīninga testu.

Koncertzāles telpās un skaņas piedzīvojuma laikā kupolā apmeklētājiem jāvalkā mutes un deguna aizsegs, izņemot bērnus līdz 7 gadu vecumam.