Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:373, Did:0, useCase: 3


Kristīnes Rubenes personālizstāde „Es esmu”

Redakcija
Redakcija

Kristīnes Rubenes personālizstāde „Es esmu”
Publicitātes foto

No 2016. gada 30. maija līdz 11.jūnijam Kalnciema kvartāla galerijā būs apskatāma gleznotājas Kristīnes Rubenes personālizstāde „Es esmu”.

Māksliniece par savu izstādi: „Tas ir mans ceļš caur ēnu un asarām, caur ledu un nespēku uz mīlestību un mieru“.

Dr.art. Andris Teikmanis: „Kristīnes Rubenes māksla fascinē ar eksistenciālā pārdzīvojuma valodu, ar glezniecības esamības valodu. Māksliniece uzaicina skatītājus pietuvoties savas esamības pieredzei, liek skatītājiem pārdzīvot pašiem savas esamības brīnumu, pārsteigumu, izaicinājumu. Es esmu, tu esi, mēs esam. Tas liekas pašsaprotami, tomēr ikreiz par to iedomājoties, mēs apzināmies, ka tas ir vienreizējs, pārsteidzošs un nebeidzams piedzīvojums. Kā mūsu ceļojums uz iekšējo Paradīzi, kuras vārds ir Māksla. Mūsu esamības brīnums piedzīvo savu estētisko manifestāciju. Iztēle pārtop mentālā attēlā. Attēls pārtop gleznā. Glezna ļauj domāt. Iztēles pārtapšanas brīnums ļauj izjust savu esamību. Kristīne glezno, manifestējot savas esamības realizācijas formas. Kristīne zina. Kristīne ir.”

Kristīne Rubene (1969.) dzimusi un augusi Siguldā. 1995.gadā absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju maģistra studiju programmu. No 2013 – 2016. gadam strādājusi arī Amerikā un Itālijā. Sākot ar 2010. gadu piedalījusies vairākās grupu izstādēs. Bijusi arī starptautiskās žūrijas pārstāve Baltijas Jauno Mākslinieku konkursā. Erasmus programmas ietvaros praktizējusies Itālijā, Vācijā un Lietuvā. Mākslinieces personālizstādes ir notikušas Latvijā, Krievijā un Beļģijā. Jau ilgus gadus ir Latvijas Mākslas akadēmijas docente.

Izstāde būs apskatāma katru dienu no plkst. 10.00 līdz 22.00, izņemot svētdienas, Kalnciema ielā 35, Rīgā.

Ieeja bezmaksas.

Dr.art. Andris Teikmanis: Kristīnes Rubenes māksla fascinē ar eksistenciālā pārdzīvojuma valodu, ar glezniecības esamības valodu. Māksliniece uzaicina skatītājus pietuvoties savas esamības pieredzei, liek skatītājiem pārdzīvot pašiem savas esamības brīnumu, pārsteigumu, izaicinājumu. Es esmu, tu esi, mēs esam. Tas liekas pašsaprotami, tomēr ikreiz par to iedomājoties, mēs apzināmies, ka tas ir vienreizējs, pārsteidzošs un nebeidzams piedzīvojums. Kā mūsu ceļojums uz iekšējo Paradīzi, kuras vārds ir Māksla. Mūsu esamības brīnums piedzīvo savu estētisko manifestāciju. Iztēle pārtop mentālā attēlā. Attēls pārtop gleznā. Glezna ļauj domāt. Iztēles pārtapšanas brīnums ļauj izjust savu esamību. Kristīne glezno, manifestējot savas esamības realizācijas formas. Kristīne zina. Kristīne ir.