Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:373, Did:0, useCase: 3


Tiks atklāta Līgas Tiesnieces personālizstāde "Mandalas un ne tikai"

Redakcija
Redakcija

1. jūlijā plkst. 17.00 Ojāra Vācieša muzejā, O. Vācieša ielā 19, tiks atklāta Līgas Tiesnieces personālizstāde MANDALAS UN NE TIKAI.

Šī ir otrā izstāde ciklā JAUNO MĀKSLINIEKU VASARA.

Pēdējos gados daudzi mākslinieki Ojāra Vācieša muzeju ir izraudzījušies par savu pirmo izstāžu norises vietu. Šovasar savu personālizstādi šeit atklāja fotogrāfs Kristaps Runcis, viņam sekos fotogrāfs Jānis Paļulis un māksliniece Laura Buholte.

Līga Tiesniece dzimusi 1985. gadā, no 1991. līdz 2000. gadam mācījusies Ķekavas mākslas skolā, ikdienā nodarbojas ar tetovēšanas mākslu, bet pēdējā gada laikā radošais talants tiek izpausts mandalu un portretu glezniecībā.

Mandalu glezniecība ir kā neapzināta meditācija, kas atspoguļojas krāsu, tēlu un ģeometrisku figūru sistēmā. Mākslas darbu savdabību un oriģinalitāti atklāj mandalu iedvesmas avoti – sākot no tetovējumu mākslas un anime multfilmām līdz ārpuszemes civilizācijas un kosmosa tēmai.

Savukārt portretu glezniecība aizsākusies kā mērķtiecīga sevis pārbaudīšana un izaicināšana, ik dienu radot jaunu darbu un veidojot virtuālās izstādes vietnē Instagram. Krāsu, formu un tēlu bagātība ir vienots stāsts, kas nolasāms portretu vaibstos un mandalu motīvos.

Izstāde būs apskatāma līdz augusta beigām.