Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:373, Did:0, useCase: 3


Marka Rotko līdzgaitnieks Pols Hakslijs viesosies Daugavpilī

Redakcija
Redakcija

Marka Rotko līdzgaitnieks Pols Hakslijs viesosies Daugavpilī
Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs

Šo sestdien, 16. jūlijā plkst. 12:00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā, brīdi pirms Martinsona balvas nominantu prezentācijām, noritēs tikšanās ar britu mākslinieku Polu Haksliju.

Dienu pēc savas izstādes „Sešas desmitgades” atklāšanas Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā, ikvienam ir iespēja tikties ar mākslinieku Polu Haksliju klātienē un uzdot māksliniekam sev interesējošus jautājumus.

Britu gleznotājam Polam Hakslijam, kurš dzimis 1938. gadā, ir bijusi visai būtiska loma britu mākslā gan kā starptautiski atzītam māksliniekam, gan arī kā cienītam pedagogam. Viņa mākslas darbi ir atrodami nozīmīgākajās vadošo ārvalstu un Apvienotās Karalistes muzeju kolekcijās. Studiju gados pateicoties stipendijai, viņam paveras iespēja dzīvot un ceļot ASV, kur viņš tiekas ar vadošajiem Amerikas māksliniekiem, tai skaitā arī ar Marku Rotko. „Sešdesmito gadu vidū es dzīvoju Ņujorkā un sajaucos ar virkni tālaika spilgtāko mākslinieku un raksturu. Viss, ko es varu, ir pastāstīt par tikšanās reizēm ar šiem īpašajiem cilvēkiem,” tā par savu tikšanos izsakās mākslinieks Pols Hakslijs.

Mākslinieka Pola Hakslija aptuveni 40 minūšu ilgā tikšanās, kura noritēs angļu valodā, visiem apmeklētajiem ir bez maksas.