Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:373, Did:0, useCase: 3


Latvijas Mākslinieku savienībā izstāde "Nekrologs un lietu dabiskā kārtībā"

Redakcija
Redakcija

Latvijas Mākslinieku savienībā izstāde "Nekrologs un lietu dabiskā kārtībā"
Publicitātes foto

Latvijas Mākslinieku savienības galerijā 11.novembra krastmalā 35, Rīgā, līdz 1.augustam apskatāma ekspozīcija „Nekrologs un lietu dabiskā kārtība”.

Izstādi „Nekrologs un lietu dabiskā kārtība” veidojis gleznotājs Jānis Purcens (1973), iedvesmu rodot Latvijas Mākslinieku savienības prezidenta, tēlnieka Igora Dobičina darbā „Nekrologs” un Mākslinieku nama logos, kuri gatavoti 1953.gadā. Izstādes kontekstā logi ir pārvērtību liecinieki Mākslinieku namam un māksliniekiem, un Jāņa Purcena interpretācijā šie priekšmeti kļūst kā apcerējums par laika plūdumu un tēli, kuri ataino savu laikmetu.
Izstāde „Nekrologs un lietu dabiskā kārtība” veltīta Latvijas Mākslinieku savienības 75 gadu un LMS muzeja 15 gadu jubilejām, kas šogad tiek radoši atzīmētas ar LMS muzeja organizētu izstāžu ciklu.

Latvijas Mākslinieku savienības galerija
11. novembra krastmala 35, Rīga
Darba laiks: P, O, T, C, P, S, Sv 12.00 – 17.00

Latvijas Mākslinieku savienības muzejs
Rīga, 11. novembra krastmala 35, 3.stāvs
Darba laiks: P, O,T, C, P 12.00 – 17.00

Papildu informācija: www.lms.lv

Gleznotājs Jānis Purcens par izstādi "NEKROLOGS UN LIETU DABISKĀ KĀRTĪBA":
Lietu dabiskā kārtība –tās apput. Nekrologs – runa un/vai teksts par nomirušu cilvēku, šis vārds parasti tiek sacerēts komplimentārā formā. Kāds no bārdainajiem vārda mākslas meistariem rakstīja, ka kalni izdēdot, ūdens aizskalojot augsni un putekļus aizpūšot vējš – tā plaši ar spārniem ko dod ģeoloģijas zinātne paceļoties tālu pāri ainavai, šķiet tālāk sekoja kaut kas par darbiem, kas nodrošinot piemiņu. A kā ir tad, ja arī galaktikas izdēd, saules dziest, kā vēja nopūsti nosviluša šķūnīša prauli, un piemiņa ko nes ļaužu atmiņa par to, ka lūk, puisis ar vārdu uz burtu H, tas kurš nodedzināja kaut kādu saieta namu vai kulta celtni, matērijai izirstot...