Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:365, Did:0, useCase: 3


Anita Paegle aicina bērnus uz radošo darbnīcu „Dienas un Nakts stāsti”

Redakcija
Redakcija

Anita Paegle aicina bērnus uz radošo darbnīcu „Dienas un Nakts stāsti”
Anita Paegle. Ilustrācija Jura Zvirgzdiņa grāmatai „Miega pasaka”

2015. gada 18. aprīlī ar radošo darbnīcu bērniem „Dienas un Nakts stāsti” noslēgsies mākslinieces Anitas Paegles izstāde „Brīnumainais pasaku dārzs”. Radošā darbnīca paredzēta 5 līdz 12 gadus veciem bērniem, tā notis Latvijas Mākslas akadēmijas aulā (Kalpaka bulvāris 13) no plkst. 11.00 līdz 14.00.

Radošās darbnīcas vietu skaits ir ierobežots, tādēļ dalība jāpiesaka līdz 16. aprīlim, rakstot uz e-pastu inese.bauge@lma.lv.

Anitas Paegles izstāde „Brīnumainais pasaku dārzs” sniedz ieskatu izcilās grāmatu ilustratores veikumā. Izstāde caur grāmatu, žurnālu, pastkaršu, pastmarku ilustrācijām un monētu mākslas darbiem aicina skatītāju iepazīt mākslinieces radīto unikālo pasauli.

Mazie grāmatu lasītāji un skatītāji ir laipni aicināti brīnumainajā pasaku dārzā, lai zīmētu dienas notikumus un nakts sapņus. Neskaitāmi pasaku tēli un mākslinieces iedvesmas avoti uzburs noskaņu, kurā atdzīvojas bērnu iztēle.

(Izstādes „Brīnumainais pasaku dārzs” atklāšana. Foto: Didzis Grodzs)

„Smalkajā, filigrānajā rokrakstā teiktais ir patiess un ģeniāli vienkāršs. Ilustrāciju varoņi ir unikāli paši par sevi un ir tik dažādi – nu gluži kā dzīvē, kā pasaulē, kas pilna ar dīvainām lielākām un mazākām radībām, kur dzīvības elpa ir ne tikai cilvēkiem un citai dzīvajai radībai, bet arī priekšmetiem. Tie visi ir gatavi sarunai, gatavi pozēt, gatavi atklāt savas dvēseles visdziļākos stūrīšus, gatavi apstāties, lai māksliniece tos paspētu iemūžināt un lasītājs iemīlēt.”, tā Anitas Paegles grāmatu ilustrācijas raksturo mākslas zinātniece Dr. Austra Avotiņa.

Izstādes darba laiki:

Otrdien, trešdien, piektdien, sestdien: 11.00 – 18.00
Ceturtdien: 11.00 – 19.00
Pārtraukums: 14.30 – 15.00
Pirmdien, svētdien: slēgts

Ieeja bez maksas.

Norises vieta:

Latvijas Mākslas akadēmijas aula
Kalpaka bulvāris 13, Rīga