Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:367, Did:0, useCase: 3


Katram sava rota galerijā Mākslas Banka

Redakcija
Redakcija

Katram sava rota galerijā Mākslas Banka
2. Ieva Deksne XXX, oforts, 2015.

Galerijā "Mākslas Banka" no 27.septembra līdz 8.oktobrim būs skatāmi Ievas Deksnes grafikas darbi un Jāņa Branta darinātās rotas “Katram sava rota”.

Kā izstādes ievadā norāda Jānis Brants - doma par kopēju izstādi radās pirms sešiem gadiem atpūšoties ar draugiem Ņujorkā.

Ieva Deksne izstādē pārstāvēta ar pēdējos divos gados tapušajiem darbiem oforta tehnikā. Tie ir robusti, kontrastaini, ar „mazu smaidu lūpu kaktiņos”. Kā atzīst pati autore - vairākiem darbiem nosaukums varētu būt „meitenes ar auskariem”. Turklāt katram no mums ir sava, atšķirīga izpratne par rotām, jo tās nēsājam ikdienā, svētkos, kā arī bēdās.

Savukārt Jānis Brants piedāvā aplūkot šovasar tapušus darbus, izsmalcinātas rotaslietas, kur atspoguļojas dažādu krāsu un formu pusdārgakmeņu saspēle ar sudrabu un zeltu. Izteiksmīgi auskari, gredzeni un aproces, kas izstaro vieglumu un eleganci.

Par autoriem
Ieva Deksne (1962) studējusi arhitektūru Rīgas Tehniskajā Universitātē, absolvējusi Latvijas Mākslas Akadēmijas Grafikas nodaļu 1990.gadā. 90.gados aktīvi piedalījusies grafikas izstādēs Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, starptautiskajās miniatūrgrafikas un grafikas izstādēs Zviedrijā, Francijā, Spānijā, Vācijā, Japānā, Dānijā, sarīkojusi sešas savu darbu skates - divas Latvijā (Rīgā, Salacgrīvā), divas Austrālijā (Blackwater Gallery, Blackwater un Mitchell Gallery, Rockhampton), vienu Zviedrijā (Stokholmā), Jaunzēlandē (Gore) un vienu Francijā (Abrenē, kad tur vēl bija latviešu kultūras centrs).

Strādājusi LMA, Rigas Lietišķās mākslas vidusskolā , arhitektu birojā "Gints & Co".

No 1998. gada dzīvo Austrālijā, Jaunzēlandē. Ir Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) un Austrālijas Latviešu mākslinieku apvienības (ALMA) biedre.

Jānis Brants (1958) beidzis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas (RLMV) metāla mākslinieciskās apstrādes nodaļu 1977.gadā un Latvijas Mākslas akadēmijas rūpnieciskās mākslas nodaļu 1983.gadā.
No 1985.gada pedagogs RLMV, no 1987. – 2005. metāla mākslinieciskās apstrādes nodaļas vadītājs. No 2005.gada septembra Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas direktora vietnieks radošajā darbā. Pēdējos piecus gadus arī skolas izstāžu zālē rīkoto izstāžu kurators.

Izstādēs piedalās no 1980.gada. Sarīkojis trīs personālizstādes 1992.gadā galerijā ,,Jāņa sēta‘‘, 1998. un 2002.gadā galerijā ,,Čiris‘‘.

Izstādes atklāšana 27.septembrī plkst. 18:00