Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:367, Did:0, useCase: 3


Arhitektu biroja „SZK” jubilejas izstāde „20/50” Latvijas Arhitektūras muzejā skatāma līdz 27. novembrim

Redakcija
Redakcija

Arhitektu biroja „SZK” jubilejas izstāde „20/50” Latvijas Arhitektūras muzejā skatāma līdz 27. novembrim
Daļa no izstādes ekspozīcijas
Foto: Latvijas Arhitektūras muzeja arhīvs

Viens no Latvijas pazīstamākajiem arhitektu birojiem svin 20 gadu jubileju - birojs „Sīlis, Zābers un Kļava” tika nodibināts 1995. gadā; apaļas jubilejas šoruden atzīmē ar divi no tā dibinātājiem – Andis Sīlis un Pēteris Kļava.

Birojs popularitāti iekaroja jau ar pirmajiem darbiem – mūzikas klubs „Pulkvedim neviens neraksta” kļuva par leģendu un piedzīvoja 20 gadu garu mūžu.

Izstādē eksponēti nozīmīgākie un jaunākie darbi no vairāk kā 50 privātiem un sabiedriskiem projektiem, kurus biroja darbinieki izstrādājuši 20 gadu laikā: t. s. „Šokolādes nams” jeb daudzdzīvokļu ēka Rīgā Hospitāļu ielā 23 (2006), kvartāla rekonstrukcija Rīgā, M. Nometņu ielā (2008), Latvijas Mākslas akadēmijas piebūve (2012), kinofestivālam „Arsenāls” veltīts vides objekts Ķeipenē (2014) u. c. Pēdējie no izstādē eksponētajiem darbiem vēl ir īstenošanas procesā, piemēram, daudzdzīvokļu ēka Jūrmalā, Ikšķiles ielā, kuras interjers top sadarbībā ar pasaules dizaina zvaigzni Karīmu Rašīdu. Tostarp izstāde atklāj arī kādu skarbu arhitektu darba šķautni – ne vienmēr izciliem projektiem ir lemts tapt realizētiem. Uzvara starptautiskajā Rīgas akustiskās koncertzāles konkursā (2006) bija viena no biroja nozīmīgākajām virsotnēm.