Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:367, Did:0, useCase: 3


Mākslinieces Edītes Pauls-Vīgneres darbu izstāde “KRĀSU EROTIKA”

Redakcija
Redakcija

Mākslinieces Edītes Pauls-Vīgneres darbu izstāde “KRĀSU EROTIKA”
Edītes Pauls-Vīgnere
Foto: Latvijas Arhitektūras muzeja arhīvs

Mākslinieces Edītes Pauls-Vīgneres darbu izstāde “KRĀSU EROTIKA” būs apskatāma Latvijas Arhitektūras muzejā Mazā Pils ielā 19, Rīgā no 2016. gada 22. janvāra līdz 11. martam.

“Krāsu erotika” Edītei Pauls-Vīgnerei izpaužas sakāpinātā interesē par krāsu. Krāsām sajaucoties un saplūstot, veidojas reljefi, līnijas, faktūras, sabiezējumi. Šis process sagādā patiesu baudu, tā veidošana ir maģija, kuras rezultāts ir mākslas darbi un izstāde.

Mākslas darbi, kas tapuši 2015. gadā, veidoti māksliniecei netipiskā tehnikā – izstādē skatāmi portretu gleznojumi un apsveikuma kartiņas, mākslas darbu kopsaucējs ir krāsa. Darbi tapuši 2015. gadā, un tie veidoti māksliniecei netipiskā tehnikā. Četrdesmit izstādīto sieviešu portretu iedvesmas avots ir senās mežģīnes, portretos var saskatīt līdzību ar dzīvē redzētiem cilvēkiem. Abstrakti gleznotajās apsveikuma kartiņās var sajust mākslinieces sakāpināto mīlestību pret krāsu un faktūru.

Māksliniece komentē izstādes vietas izvēli, viduslaiku namus “Trīs brāļi”, kur tagad atrodas Latvijas Arhitektūras muzejs: “Es sen biju noskatījusi šīs senatnīgās ēkas, kas, mīļi sakļāvušās, atrodas Vecrīgā, Mazajā Pils ielā 17, 19 un 21. Esmu tās ieaudusi vienā savā gobelēnā, bet dziļi sirdī tīkoju šajās ēkās reiz izveidot mazu, intīmu izstādi. Šis mirklis ir pienācis!” Telpas un darbu apvienojums vērotājam dod iespēju fantazēt, baudīt un just.