Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:367, Did:0, useCase: 3


Foto: Svinīgi atklāta modes vēsturnieka A. Vasiļjeva izstāde "Pieradinātā daba"

Redakcija
Redakcija
13. jūlija vakarā svinīgi tika atklāta jau astotā modes vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva veidotā kolekcijas izstāde "Pieradinātā daba. 18.–21. gadsimts", kas atšķirībā no iepriekšējām nav veltīta kādam konkrētam vēsturiskajam periodam, bet veltīta mūžīgai dabas un modes simbiozei visdažādākajās kombinācijās.

Pie Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja jau labu laiku pirms atklāšanas sākuma veidojās rinda, lai iekļūtu muzejā, un, kā jau visus iepriekšējos gadus, izstādes atklāšana pulcēja daudzus lūgtos viesus, t.sk., Baltijas modes federācijas prezidenti Jeļenu Strahovu (kas pasniedza arī balvu Aleksandram Vasļjevam par ieguldījumu modes pasaulē), uzņēmēju Nelliju Ušakovu, modes eksperti Maiju Silovu, uzņēmēju Māri Gaili, Lilitu un Valdus Zatleri, dizaineru Jāni Buševicu, aktrisi Mirdzu Martinsoni un citus.

Kuplais cilvēku skaits nebūt neizbrīna, jo izstāde ir absolūti ģeniāla – tāpēc ikviens modes pasaules interesents, kurš dosies uz Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju, lai aplūkotu jaunāko modes vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva izstādi, nebūs vīlies, jo, kā jau ierasts, A. Vasiļjevs prot pārsteigt ar neskaitāmām tērpu un modes aksesuāru variācijām un ekstravaganto stila izjūtu, ievedot neizsmeļamā, krāšņā un līdz pat vissīkākajai niansei pārdomātā iedvesmas pasaulē.

Uz tikšanos Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā no 14. jūlija līdz 16. oktobrim!

Foto: Agnese Tauriņa, KultūrasVēstis.lv redakcija