Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:367, Did:0, useCase: 3


Tautas lietišķās mākslas studija „Plastika” svin 50 gadu jubileju

Redakcija
Redakcija

Par godu 50 darbības gadiem Tautas lietišķās mākslas studija „Plastika” piedāvā apskatīt izstādi „Mantojums” Koka ēku renovācijas centrā „Koka Rīga”, Krāsotāju ielā 12 . Izstāde ir apskatāma 12., 14., 16., 19., 21.,22., 23., 28., 30. oktobrī un 3., 4., 5., novembrī no plkst. 11.00 līdz 15.00.

Jubilejas izstādē „Mantojums” apskatāmi dažādi ādās mākslinieciskās apstrādes priekšmeti – kārbas un kastītes , interjera elementi , ādas somas un jostas, kā arī dažāda veida sējumu ādas grāmatas – klasiskā un striķa sējumā.

Tautas lietišķās mākslas studija "Plastika" savu darbību uzsāka 1965.gadā kā ādas mākslinieciskās apdares pulciņš Izglītības darbinieku kultūras namā 8 dalībnieku sastāvā. 1977.gadā studijai piešķīra Tautas Lietišķās mākslas studijas "Plastika" nosaukumu. Šobrīd studiju vada Džeima Kriķe un dalībnieki tajā apgūst un aizvien pilnveido ādas mākslinieciskās apstrādes iespējas un veidus. Darbu klāsts ir ļoti plašs - grāmatu, viesu grāmatu iesējumi ādas vākos ar dažādu veidu un stilu noformējumu, kārbas dažādiem mērķiem, somas un jostas dažādu raksturu valkātājiem.

Jubilejas izstādi papildina arī Tautas lietišķās mākslas studijas „Rīdze” dalībnieču darinātie darbi – segas, lakati, galdauti un cimdi.

Ieeja izstādē bez maksas.

Izstādi atbalsta Rīgas domes Izglītības, Kultūras un sporta departaments.