Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:367, Did:0, useCase: 3


Bauskas muzejā skatāma izstāde "Dāmu paradīze"

Redakcija
Redakcija

Bauskas muzejā skatāma izstāde "Dāmu paradīze"
Foto: Bauskas muzeja arhīvs

Bauskas muzejā piektdien, 15.janvārī plkst.16.00 atklās galerijas “Figaro Art” lietišķās mākslas darbu izstādi “Dāmu paradīze”.

Galerija “Figaro Art” izstādē piedāvās aktuālus dizaineru darinātus ziemas sezonas aksesuārus dāmām: siltas vilnas šalles, oriģinālas somas, cepures, un mūsdienīgas rotas.

Siltas vilnas šalles, kas gatavotas uz zīda pamata mitrās filcēšanas tehnikā, brīnišķīgi saskan ar masīvām rotām no bronzas, emaljas un pusdārgakmeņiem. Izsmalcinātas krāsas un rokdarbi lieliski papildina ikvienu garderobi. Bez uzmanības nepaliks arī oriģinālas somas, cepures un šalles.

Izstādē piedalās juvelieris Anatolijs Nazarenko. Speciāli Bauskas muzeja izstādei mākslinieks izveidojis mūsdienīgu rotu un miniatūru kolekciju no bronzas, emaļjas, pusdārgakmeņiem, izmantojot Ar Nuvo (jugenda) laika stilistiku.
Eugeny- pieredzējusi sieviešu apģērbu un aksesuāru dizainere. Pēdējos gadus Eugeny strādā mitrās filcēšanas tehnikā. Māksliniece aktīvi sadarbojas ar daudzām mākslas galerijām Eiropā un ASV un atšķiras ar novatorisku pieeju darbā ar dažādiem materiāliem.

Irina Prazdnicāne - zīmēšanas un vizuālās mākslas skolotāja. Ar galeriju “Figaro Art” sadarbojas no tās dibināšanas sākuma,- kad sāka strādāt ar mīkstajiem un plastiskajiem vilnas materiāliem. Viņas gatavotās šalles un apmetņi ir ļoti sievišķīgi un romantiski.

Marina Šaverina par šo mākslas veidu ieinteresējās pirms dažiem gadiem un ar aizrautību sāka gatavot šalles, somas un ziedus filcēšanas tehnikā. Viņas veidotās eksotiskās ziedu formas ir ļoti interesantas, reālistiskas un krāsainas.

Izstāde būs apskatāma līdz 2016. gada 21.februārim.