Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:367, Did:0, useCase: 3


Dizaina izstāde "Edra in Raw"

Redakcija
Redakcija

No 2015. gada 10. jūnija līdz 28. jūnijam «xcelsior» dizaina telpā, Rīgā, Raņķa dambī 1 būs apskatāma «Edra in Raw» dizaina izstāde. Ekspozīcija aicinās apmeklētājus ielūkoties leģendārās dizaina rūpnīcas aizkulisēs, demonstrējot dizaina procesu stadijas no konstrukcijas līdz gatavam priekšmetam. Līdzās laikmetīgā dizaina ikonām būs skatāmi Latvijas Mākslas akadēmijas jauno mākslinieku tērpu kolekcijas.

Izstādē «Edra in Raw» tiks eksponēti slavenākie «Edra» dizaina rūpnīcas modeļi un demonstrētas unikālās patentētās ražošanas procesa detaļas. Izstādē būs eksponētas mēbeļu konstrukcijas, materiāli un tehnoloģiskie eksperimenti, kas ir rūpnīcas globālā veiksmes stāsta pamatā. Paralēli priekšmetu ekspozīcijai, savu veikumu prezentēs Latvijas modes industrijas talantīgākie jaunie mākslinieki, demonstrējot Latvijas Mākslas akadēmijas diplomandu skates «Portāls» darbus. Tie kolorīti un drosmīgi veidos dizaina disciplīnu un kultūru tiltu, atklājot gan Latvijas modes dizaina potenciālu, gan akcentējot zīmola «Edra» spēcīgākās kvalitātes - inovāciju un drosmi eksperimentēt.

Starp izstādes mēbeļu modeļiem un ražošanas konstrukcijām būs brazīļu dueta Fernando un Humberto Campana mākslinieciskie eksperimenti priekšmetu dizainā - kulta koka krēsli «Favela» (2003) un «Vermelha» (1998). Pirmo reizi Latvijā būs apskatāma arī «Flap» dīvāna konstrukcija (2000) - patentēta 180 detaļu sistēma, kas ir viena no industrijas revolucionārākajām sēdmēbelēm. Ekspozīcijā būs iekļauti arī «Edra» fabrikas jaunumi no Salone del Mobile 2015 izstādes Milānā - dīvāns «Absolu» un krēsls «Ella».

Latvijas Mākslas akadēmiju izstādē pārstāvēs Dita Enikova (LMA 3. kurss) ar kolekciju «Thisorded», Sanda Feldberga (LMA 3. kurss) ar kolekciju «Debesīne nāk», Anita Leiņa (LMA 2. kurss) ar kolekciju «Yetiju sirojums» un Santa Aulmane (LMA 4. kurss) ar kolekciju «Ninilo», kas ir turpinājums 2014. gada iesāktajai kolekcijai «Unpack».

«Edra» rūpnīca ir dibināta 1987. gadā Toskānā, Itālijā. Meistarīgi savienojot amatniecības tradīcijas ar tehnoloģiju, materiālu un formu inovācijām, zīmols ir iekarojis dizaina industrijas līderpozīcijas. Kvalitāte, funkcija un estētika, kas balansē uz mākslas avangarda robežas, ir «Edra» rūpnīcas raksturpazīmes, ko tās dibinātāji Mazzei ģimene trijās zīmola pastāvēšanas desmitgadēs ir izkopuši līdz pilnībai, - «Edra» mēbeles ir ne vien interesantu interjeru, bet arī pasaules lielāko mākslas un dizaina muzeju kolekciju sastāvdaļa.

10. jūnijā, atklājot izstādi un papildinot retrospekciju ar aizraujošiem stāstiem par «Edra», «xcelsior» dizaina telpā uzstāsies rūpnīcas dibinātāja Vallerio Mazzei dēls Niccolo Mazzei.

Dizaina izstāde «Edra in Raw» būs apskatāma «xcelsior» dizaina telpā Rīgā, Raņķa dambī 1, darba dienās no plkst. 10.00 līdz 19.00. Ieeja izstādē ir bez maksas.