Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:367, Did:0, useCase: 3


LMA Zinātniskās atestācijas komisijas goda priekšsēdētājs šogad ir dekāns Kēss de Bonts

Redakcija
Redakcija

LMA Zinātniskās atestācijas komisijas goda priekšsēdētājs šogad ir dekāns Kēss de Bonts
Foto: Imants Prēdelis

No 2015. gada 8. līdz 12. jūnijam Latvijas Mākslas akadēmijā notiek maģistra programmas studentu diplomdarbu aizstāvēšana. Latvijas Mākslas akadēmijas Zinātniskās atestācijas komisijas goda priekšsēdētājs šogad ir Honkongas Politehniskās Universitātes (HPU) Dizaina skolas dekāns profesors Kēss de Bonts (Cees de Bont, Hong Kong Polytechnic University School of Design).

Latvijas Mākslas akadēmija sadarbībā ar „Ērenpreiss” un „FOLD” aicina ikvienu interesentu uz sarunu ar Kēsu de Bontu: „Dizains 21. gadsimtā. Kā radīt skaistas un jēgpilnas lietas”. Saruna notiks 9. jūnijā plkst. 18.30 „Ērenpreiss” velosalonā, Tērbatas ielā 65 un būs veltīta tādiem jautājumiem, kā – ar ko dizaina domāšana atšķiras no citiem domāšanas veidiem; kas padara inovāciju radīšanu saprotamu un vadāmu; kā likt radošiem procesiem darboties praktiski.

Kēss De Bonts ir izcilība akadēmiskajā laukā un dizaina industrijā. Viņš vadījis „Philips” mārketinga izpētes nodaļu, kā arī veicis dizaina lietojuma pētījumus. Savukārt profesora akadēmiskās intereses saistītas ar dizaina izglītību, patērētāju uzvedības, inovāciju pieņemšanas, dizaina metodoloģijas un tīkla inovāciju izpēti. Jau vairāk kā četrpadsmit gadus de Bonts darbojas dizaina izglītības vadībā – septiņus gadus bijis Delftas Tehniskāks universitātes Industriālā dizaina fakultātes vadītājs, un pašreiz ir HPU Dizaina skolas dekāns.

Vietu skaita ierobežojuma dēļ aicinām apstiprināt savu dalību līdz 8. jūnijam,
rakstot uz elina@erenpreiss.com vai zvanot pa tālr. + 371 29147500
.

Sarunas moderatore – „FOLD” redaktore Evelīna Ozola.

Pasākums norisināsies angļu valodā. Uzkodas no „Mū cafe”.

Ieeja brīva.