Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:367, Did:0, useCase: 3


Aicina uz izstādi “Krāsu straume no Tallinas līdz Rīgai”

Redakcija
Redakcija

No 8. janvāra līdz 7. februārim, Kultūras un tautas mākslas centrā “Ritums” izstāžu zālē, Jaunielā 29a, būs apskatāma Tautas lietišķās mākslas studijas “Rota” un Latvijas Amatniecības kameras Tekstilnieku ģildes dalībnieku darbu izstāde “Krāsu straume no Tallinas līdz Rīgai.”

Ceļojumi, piedzīvojumi, iespaidi, tas ilgi paliek sirdī un domās un kādu dienu izlaužas aktīvā, radošā darbībā. Latvijas Amatniecības kameras Tekstilnieku ģildes un TLMS “Rota” dalībnieces vairākkārt devušās kopīgos braucienos uz kaimiņu valsti – Igauniju. Tāpat kā senos laikos meitas devās uz kaimiņu sētu un aplūkoja viena otras jaunos rokdarbus, audumus un telpas dekorējumus, lai apgūtu ko jaunu un labāko iestrādātu savos darbos, arī šīs dalībnieces Igaunijā meklēja iedvesmu viņu Mārtiņdienas gadatirgū un muzejos. Protams, arī pirka viņu ražoto vilnas kārsumu un dziju, kas tagad ir pārtapis skaistos darbos. Darbi radīti tverot iespaidus Igaunijas etnogrāfijā : Hijumā salas mežģīņu adījumi, Muhu salas krāsainie izšuvumi. Izstādē būs apskatāmi tādi rokdarbi kā segas, šalles, lakati, spilveni, jakas un cimdi.

Aicinām ikvienu apmeklēt izstādi, katru dienu no plkst. 10.00 līdz 17.00 un, lai priecājas Jūsu acis un sirdis par jauniem akcentiem latviešu rokdarbnieču darbos!

Ieejas maksa:
Pieaugušajiem: 1.00 EUR
Pensionāriem un bērniem no 7 gadu vecuma: 0.70 EUR