Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:367, Did:0, useCase: 3


Tautas lietišķās mākslas darinājumu GADATIRGUS

Redakcija
Redakcija

Jau šajā nedēļas nogalē, 6. un 7. jūnijā no plkst. 9.00 līdz 17.00 Brīvdabas muzejā norisināsies gada lielākie amatniecības svētki – Tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus.

45. gadu pēc kārtas jūnija pirmajā nedēļas nogalē Brīvdabas muzejā pulcējas tautas lietišķās mākslas studijas un amatnieki no visas Latvijas, lai divu dienu laikā ar savu gada veikumu iepazīstinātu apmeklētājus. Līdztekus amatniecības izstrādājumiem Gadatirgū iespējams iegādāties arī vietējo pārtikas preču ražotāju produkciju – mājas sierus, kūpinājumus, vīnu un citus gardumus.

Šogad gadatirgus būs ievērojami liels – tiks aizpildītas 2588 tirdzniecības vietas, kas sastādīs vairāk nekā 2,5 km garas tirgošanās vietas-ielas muzejā. Savukārt dalībnieku skaits ir sasniedzis ap 3200, no kuriem 800 radīs savas prasmes dejā, dziedāšanā un teātra spēlē uz Rietumu skatuves abās Gadatirgus dienās.

6.jūnijā plkst. 12:00 būs Dainas Kraukles „Gadatirgi Latvijā. Rīga” grāmatas atklāšanas svētki. Turpat izstāžu zālē tiks atklāta izstāde sadarbībā ar žurnālu Ievas Māja – „Zelta atradumi”. Gan Gadatirgus laikā, gan visu jūniju, ikkatram muzeja viesim būs iespēja muzeja izstāžu zālē apskatīt labāko zelta atradumu darbu izstādi.

Šogad Gadatirgū būs arī plaša kultūras programma, kas norisināsies uz Rietumu skatuves pie Rietumu vārtiem no 10:00-17:00 abas Gadatirgus dienas priecēs apmeklētājus ar folkloras kopu, deju kolektīvu un koru uzstāšanos, kā arī brīvdabas amatierteātru izrādēm.

Apmeklētāju ērtībai aicinām izmantot sabiedrisko transportu: Rīgas satiksmes autobusus nr.1, 19, 28. SIA Ekspress Ādaži autobusus nr. 6821 – 6826, mikroautobusu nr.218. Rīgas satiksme ir nodrošinājusi papildus reisus Gadatirgus dienās, kā arī aktīvākajiem – līdz muzejam ved veloceliņš. Pie Rietumu vārtiem mēs nodrošināsim bezmaksas drošās un apsargātās velo novietnes, kuras darbosies abas pasākuma dienas no 9:00-17:30.

Apmeklētāju ērtībai biļetes ir iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā www.biļešuparadīze.lv biļešu tirdzniecības vietās un arī interneta vietnē. Ieeja ar iepriekš iegādātām biļetēm – caur Galvenajiem un Rietumu vārtiem.

Ieeja uz Gadatirgu nodrošinātā no Galvenās ieejas – Brīvdabas ielā 21, Rietumu vārtiem un Saimniecības vārtiem Berģos. Muzejs apmeklētājiem Gadatirgus laikā atvērts no plkst. 9:00 līdz 17:00. Muzejs uz Gadatirgus dienām ir samazinājis ieejas biļešu cenu. Ieejas maksa skolniekiem 1.40 EUR, pilna laika studentiem 2.00EUR, pensionāriem 2.50EUR pieaugušajiem 4.00 EUR, ģimenes biļete (2 pieaugušie + 1-4 bērni līdz 18 gadu vecumam) 8.54EUR. Pie Galvenajiem vārtiem darbojas maksas stāvvieta.