Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:367, Did:0, useCase: 3


Festivāla „Ziemassvētku egļu ceļš” apmeklētāji balso par sev tīkamākajiem vides objektiem (+video)

Redakcija
Redakcija

Festivāla „Ziemassvētku egļu ceļš” apmeklētāji balso par sev tīkamākajiem vides objektiem (+video)
Foto: F64

Vēl līdz 10. janvārim Rīgā apskatāmi festivāla “Ziemassvētku egļu ceļš” vides objekti, bet jau tagad izvirzās vairākas egles, kuras par savām iemīļotākajām norāda festivāla apmeklētāji, balsojot tīmekļa vietnē www.eglufestivals.lv. Balsojums turpināsies līdz pat festivāla noslēguma dienai.

Jau šobrīd iedzīvotāju balsojuma rezultātā izveidojies festivāla vides objektu piecu visaugstāk novērtēto egļu tops. Šobrīd festivāla apmeklētāji aktīvi balsojuši par SIA “Studio des Fetes Latvija” veidoto objektu “Prieka maiss”, kā arī par šo pašu autoru veidoto objektu “Ziemassvētku tējas pauze”. Abi šie darbi ir festivāla “jaunpienācēji”, kas tapuši 2015. gadā. Savas simpātijas iedzīvotāji atdevuši arī par agrāk tapušu darbu, kas jau bija apskatāms vairākos iepriekšējos festivālos - Anetes Vinovskas sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju veidotā “Egle – mūzikas kastīte”. Šobrīd festivāla apmeklētāju simpātijas ieguvis arī Rutes Priedes sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju veidotais vides objekts “Apliecinājums”, kā arī vairāku idejas autoru – Agneses Puriņas, Unas Putnieces, Alekseja Krivcuna un restorāna “Tex-Mex” realizētais objekts “Meksikas košums Ziemassvētkos”.

“Ar katru gadu festivāla objektos ienāk citas tēmas: tiek meklēti arvien jauni vizuālie risinājumi, un šis process ir ļoti, ļoti interesants – piramīdas formai, kas raksturīga eglei, interpretācijas iespēju ir milzumdaudz. Ko nu kurš mākslinieks izdomā: cits iet vizuālās estētikas ceļu, cits aizraujas ar formas meklējumiem – līdz pat tam, ka beigās jau grūti pateikt, vai tā vispār ir egle: vienkārši veidojas interesants objekts”, raksturojot festivālu un mudinot iedzīvotājus ievēlēties savu simpātiskāko egli, saka festivāla dalībnieks, mākslinieks Visvaldis Asaris.

Šogad iedzīvotāju vērtējumam profesionāli mākslinieki, radošo industriju pārstāvji un Latvijas Mākslas akadēmijas studenti kopskaitā pilsētvidē piedāvā 43 vides dizaina objektus – egles, kas pārsteidz ar ideju oriģinalitāti un izmantoto materiālu daudzveidību, radot pilsētvidē īpašu svētku noskaņu.

Ceļvedi festivāla apskatei iespēja atrast tīmekļa vietnē www.eglufestivals.lv, kā arī drukātā veidā Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centros, Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālēs un tūrisma informācijas centros.

Balso par savu simpātiskāko “Ziemassvētku egļu ceļa” vides objektu – egli līdz 10. janvārim!