Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:367, Did:0, useCase: 3


Dizaina radošā darbnīca Kuldīga Vol. 1 no 31. jūlija līdz 6. augustam

Redakcija
Redakcija

Dizaina radošā darbnīca Kuldīga Vol. 1 no 31. jūlija līdz 6. augustam
Foto: Ieva Benefelde

Ar divām gaismas dizaina meistarklasēm šogad Kuldīgā tiek uzsākta jauna iniciatīva dizaina jomā – ikgadējās Radošās darbnīcas Kuldīga Vol. X, kas daļai no dalībniekiem – Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Funkcionālā dizaina nodaļas studentiem – vienlaikus ir arī vasaras prakse.

Kuldīga Vol. 1 ir likumsakarīgs turpinājums Kuldīgas novada pašvaldības un LMA 2013. gadā iesāktajai iniciatīvai Mākslas un radošā klastera izveidei Kuldīgā, kura atklāšana iecerēta kā dāvana Latvijai valsts simtgades svētkos 2018. gadā. Bijušās slimnīcas ēku komplekss vecpilsētā pārtaps par mūsdienīgu mākslas un dizaina izglītības un Fab Lab centru.

Projekta mērķis ir rast iespēju topošajiem un jaunajiem dizaineriem, kā arī radošiem un talantīgiem interesentiem papildināt savas zināšanas un attīstīt dizainera prasmes, meistarklašu laikā Kuldīgā izstrādājot jaunu un inovatīvu dizaina priekšmetu risinājumus starptautisku, profesionālu pasniedzēju – dizaineru, mākslinieku, inženieru, zinātnieku u.c. jomu ekspertu – vadībā.

Pirmā gada projekta tēma ir “Ziemeļblāzma”, un tā ietvaros paralēli notiks divas radošās darbnīcas, kuru galvenais vadmotīvs ir gaisma. Meistarklašu vadītāji ir dizaineri Arihiro Mijake (Arihiro Miyake, Japāna) un Mareks Birznieks (Latvija), kā arī LMA prakses vadītāja Ilze Kundziņa, kuru vadībā 18 topošie dizaineri individuāli izstrādās katrs savu gaismas objekta risinājumu. Viens no darbnīcas atbalstītājiem ir SIA “Vizulo”, kas nodarbojas ar LED risinājumu un izstrādājumu izgatavošanu, tādējādi darbnīcu laikā dalībniekiem būs iespēja gūt ieskatu LED tehnoloģiju un funkcionalitātes daudzveidībā. Pateicoties sadarbībai ar Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma kokapstrādes darbnīcām, dalībniekiem būs iespēja dizaina prototipus arī praktiski izgatavot. Radošo darbu papildinās dizaineru un SIA “Vizulo” Izpētes un izstrādes nodaļas galvenā inženiera Sergeja Burtovoja lekcijas.

Projekta noslēgumā 2016. g. 5. augustā tiks atklāta izstāde, prezentējot darbnīcas laikā paveikto. Plkst. 16:00 Kuldīgas mākslinieku rezidences galerijā Pils ielā 2 tiks atklāta interjera gaismas objektu izstāde, savukārt no plkst. 18:00 Pilsētas dārzā būs apskatāma vides dizaina objektu ekspozīcija. Darbi Kuldīgā būs apskatāmi līdz 21. augustam. Kuldīgas mākslinieku rezidences galerijas darba laiks: C.-Sv. 11:00-17:00. Izstādei noslēdzoties, vides dizaina objekti tiks pārvietoti uz dizaina viesnīcas “Annas Hotel” parku Amatas novadā.

Kuldīga Vol.1 atbalstītāji: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvijas Mākslas akadēmija, Kuldīgas novada pašvaldība, Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums, Kuldīgas Mākslinieku rezidence, “Annas Hotel”, SIA “Vizulo”.