Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:367, Did:0, useCase: 3


Pasākums rokdarbniecēm „Adīsim Iļģuciemā!”

Redakcija
Redakcija

Sestdien, 13. jūnijā plkst. 11.00 Rīgas Kultūras centra „Iļģuciems” lielajā zālē notiks Vispasaules publiskās adīšanas dienai veltīts pasākums. Tautas lietišķās mākslas studijas „Rītausma” un „Irbi” aicina rokdarbu lietpratējas un iesācējas uz kopīgu adīšanu, kuras laikā būs iespēja noklausīties adītājām veltītu prezentāciju fizioterapijā un arī saņemt vērtīgus padomus adīto tērpu demonstrēšanā modes skatēs un arī ikdienā.

Mūsdienās adīšana ir kļuvusi par daudzu sieviešu vaļasprieku. Dziju veikalu plaukti vilina ar krāsu un materiālu daudzveidību. Daudzas adītājas atzīst, ka ada tikai tāpēc, ka vienkārši gribas pamēģināt kā jaunā dzija izskatīsies gatavā darbā. Adīšana ir bezgala demokrātisks brīvā laika pavadīšanas veids - var adīt ar ekskluzīvām sarkankoka adatām no slavenu dizaineru radītas dzijas, bet varbūt vēl efektīgāk izskatīsies rokdarbs no dzijas, kas tapis izārdot pāris vecas jakas. Svarīgākais ir pats adīšanas process un prieks, ko tas sniedz!

Kopš 2005. gada Vispasaules publiskās adīšanas diena (World Wide Knit in Public Day) tiek atzīmēta jūnija otrās nedēļas nogalē. To plašai publikai pieejamās vietās – uz ielas soliņiem, parkos un āra kafejnīcās, organizē dažādi rokdarbnieču klubi, dziju veikali un vienkārši adīšanas entuziastes. Pasākuma mērķis ir popularizēt šo radošo vaļasprieku un satikt līdzīgi domājošos. Ir jauki apzināties, ka reizē ar mums, tāpat bariņā zibina adatas un jautri čalo adītāju grupiņas Kuldīgā, Tallinā, Londonā, Tokijā un citās vietās plašajā pasaulē.

Šajā reizē rūpējoties par adītāju fizisko veselību, būs iespēja noklausīties SIA „Laba prakse – fizioterapija” fizioterapeites Madaras Umlejas prezentāciju par fizioterapiju un kustību nozīmi, ergonomijas principu ievērošanu, kā arī pavērot pareizu un adītāju veselībai noderīgu vingrojumu demonstrāciju. Savus padomu rokdarbniecēm sniegs arī stila konsultante, modeļu skolas vadītāja Zanda Krancmane lekcijā par modes skates organizēšanu un tērpu pareizu demonstrēšanu.

Ņemot līdzi kamolus, adatas un savus iesāktos darbus, aicinām adīt un rūpēties par savu veselību pulciņā!

Ieeja pasākumā bez maksas.