Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:367, Did:0, useCase: 3


Elīnas Ozoliņas zīda personālizstāde “Ziemas dārzs” Rīgas kultūras un atpūtas centrā “Imanta”

Redakcija
Redakcija

Elīnas Ozoliņas zīda personālizstāde “Ziemas dārzs” Rīgas kultūras un atpūtas centrā “Imanta”
Elīnas Ozoliņas glezna uz zīda "PUTNI"

No šodienas, 2. decembra Rīgas kultūras un atpūtas centra “Imanta” Baltajā galerijā apskatāma Elīnas Ozoliņas personālizstāde “Ziemas dārzs”. Gleznas uz zīda. Izstāde apskatāma līdz 2016. gada 10. janvārim.

Elīna Ozoliņa ir tautas lietišķās mākslas studijas “Gundega” (kultūras un tautas mākslas centrs “Ritums”) dalībniece kopš 2013. gada, un karstā vaska batikas nianses apguvusi ar studijas vadītājas, tekstilmākslinieces Baibas Osītes radošu un rūpīgu atbalstu. Jau 2014. gada pavasarī, līdzās pieredzējušajām tautas lietišķās mākslas studijas “Gundega” kolēģēm, Elīna Ozoliņa tika aicināta piedalīties studijas darbu izstādē “Pavasara vējš”.

Katrs, kurš ir kādreiz pabijis ziemas dārzā, ir sajutis gan šīs telpas košumu, smalkumu un trauslumu, gan arī veldzējošo ietekmi uz jūtām un emocijām. Ziemas dārzs ir kā ikdienas dzīves telpas papildinājums, sapņu stūrītis, iespēja patverties no ikdienas gaitām un pienākumiem. Savā izstādē Elīna Ozoliņa piedāvā iepazīt savu ziemas dārzu caur košām gleznām uz zīda – krāšņi ziedoši augi, eksotiski putni un tauriņi – atdzīvinās vienmuļo ziemas ainavu.

Jau kopš bērnības Elīnu ir vilinājusi gleznošana un radošas izpausmes. Savulaik ir apgūta apģērbu dizainera specialitāte un sapņots par tekstilmākslas studijām, tomēr ikdienas darba gaitas ir aizvedušas citā virzienā – ekonomika, mārketings, sociālā antropoloģija. Bet sapnis par gleznošanu un tekstilu – palicis. Tagad tas radis piepildījumu, apgūstot dažādas zīda apgleznošanas tehnikas. Īpaši mīļa māksliniecei ir karstā vaska batika, kas ļauj veidot sarežģītas kompozīcijas un neierobežotas krāsu spēles. Kārstās vaska batikas process ir salīdzinoši garš – krāsa tiek uzklāta slāņiem – sākot no gaišākajiem toņiem, pamīšus starp krāsu slāņiem tiek klāts karsts vasks, kas iesūcas zīdā un neļauj nākamajam krāsu slānim iedarboties. Gleznošanas procesa beigās vasks tiek noņemts un zīds tvaicēts četras stundas, lai krāsas tiktu nostiprinātas – tas nozīmē, ka gleznas ir iespējams izmantot arī kā unikālus apģērba aksesuārus.

Ieeja izstādē bez maksas.