Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


Šodien Kari Kontes lasījums "kim? Rezidences balvas 2016" ietvaros

Redakcija
Redakcija

Šodien Kari Kontes lasījums "kim? Rezidences balvas 2016" ietvaros
Kari Konte
Publicitātes foto

kim? Laikmetīgās mākslas centrs ielūdz jūs uz Starptautisko darbnīcu un kuratoru programmas (ISCP) Ņujorkā vadītājas Kari Kontes lasījumu 30.maijā, 18.00 koprades telpā The Mill, kas norisināsies “kim? Rezidences Balvas 2016” ietvaros.

Kari Konte stāstīs par Starptautisko darbnīcu un kuratoru programmu (ISCP), 1994. gadā dibināto institūciju, kas ir kļuvusi par visaptverošāko starptautisko vizuālo mākslu rezidenču programmu Ņujorkā. ISCP veicina mākslinieku un kuratoru radošo izaugsmi un atbalsta zināšanu apmaiņu caur rezidencēm un publiskām programmām. Tās mājvieta ir agrākā rūpnīcas ēkā Bruklinā un tajā atrodas 35 darbnīcas, 2 galerijas un projektiem atvēlēta telpa. ISCP rīko izstādes, pasākumus un projektus arī ārpus savām telpām.

Kari Konte (Kari Conte) ir kuratore un rakstniece no Ņujorkas. Kopš 2010. gada viņa ir Programmu un izstāžu direktore Starptautiskajā darbnīcu un kuratoru programmā (ISCP). Viņa vada rezidences, izstādes un publiskās programmas, kuru ietvaros viņa katru gadu sadarbojas ar vairāk nekā 100 māksliniekiem. Pirms tam viņa strādāja Whitechapel Gallery Londonā un ieguva maģistra grādu laikmetīgās mākslas kuratora darbā Karaliskajā mākslas koledžā. Viņa ir kūrējusi vairākas izstādes, dažādus site-specific notikumus un performances. Viņas jaunāko darbu vidū minamas: Aqueous Earth (izstādes dalībnieki: māksliniekiem Allora & Calzadilla, Lara Almarcegui, Brandon Ballengée, Dylan Gauthier, Brooke Singer, Pinar Yoldas (2015) un Eva Kot’átková izstāde ERROR (2016). Viņa ir arī kūrējusi izstādes Aiči triennālei (2013) un Performa biennālei (2011); Sternberg Press nesen laida klajā viņas monogrāfiju Mierle Laderman Ukeles: Seven Work Ballets (2015).

"kim? Rezidences Balvas 2016" ieguvēja paziņošanas ceremonija sadarbībā ar Starptautisko darbnīcu un kuratoru programmu (ISCP) Ņujorkā, piedaloties ISCP vadītājai Kari Kontei, norisināsies Rīgā 2016. gada 31. maijā The Mill. Savas vizītes laikā Kari Konte tiksies ar finālistiem un apmeklēs viņu darbnīcas, lai savus iespaidus samērotu ar starptautiskās žūrijas viedokļiem un kim? Laikmetīgās mākslas centra komentāriem un izvēlētos balvas ieguvēju.

“kim? Rezidences Balvas 2016" patrons advokāte Vita Liberte uzsver: "kim? Laikmetīgās mākslas centra organizētā balva ir vienīgā šāda veida mākslas balva Latvijā, kas sniedz iespēju kādam no Latvijas māksliniekiem nokļūt starptautiski nozīmīgā rezidencē. Man ir liels prieks atbalstīt šo iniciatīvu, jo esmu pārliecināta, ka Ņujorkā pavadītais laiks būs neatsverama pieredze un impulss Balvas ieguvēja - mākslinieka radošajā darbībā un sniegs iespēju dibināt ilgtspējīgus kontaktus ar citiem mākslas profesionāļiem.”

"kim? Rezidences Balvas 2016" ieguvējs šī gada rudenī pavadīs divus mēnešus Ņujorkā un būs pirmais rezidents no Latvijas ISCP divdesmit gadu darbības laikā. "kim? Rezidences Balvas" starptautiskā žūrija šī gada fināla atlasei ir nominējusi sekojošus māksliniekus: Ēriku Apaļo, Ievu Epneri, Ingu Melderi un Katrīnu Neiburgu.

30. maijā plkst. 18.00
Koprades telpā The Mill, Brīvības ielā 33

Pasākums norisināsies angļu valodā.
Ieeja bez maksas.