Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


Rīt sākas biļešu pārdošana uz Mihaila Barišņikova monoizrādi "Vēstule cilvēkam" (+VIDEO)

Redakcija
Redakcija

Rīt sākas biļešu pārdošana uz Mihaila Barišņikova monoizrādi "Vēstule cilvēkam" (+VIDEO)
Aina no izrādes "Vēstule cilvēkam"
Publicitātes foto

Biļešu pārdošana uz leģendārās mākslas personības Mihaila Barišņikova monoizrādi "Vēstule cilvēkam", kas augustā būs skatāma uz Latvijas Nacionālās operas (LNO) skatuves, sāksies trešdien, 25.maijā, plkst. 10:00, pavēstīja "Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fonda" valdes priekšsēdētājs Andrejs Žagars.

Uz izrādēm 3., 4. un 7. augustā biļešu cena būs no 30 līdz 200 eiro, savukārt uz izrādēm 5.un 6.augustā - no 70 līdz 250 eiro.

Biļetes varēs iegādāties "Biļešu serviss" interneta vietnē www.bilesuserviss.lv. Krievijā biļetes būs nopērkamas vietnē www.kassir.ru.

Izrāde, kuras pamatā ir izcilā baletdejotāja Vāclavu Ņižinski dienasgrāmatas un kura savu pirmizrādi piedzīvoja pērn Spoleto, Itālijā, šogad turpina pasaules turneju, kurā iekļauta arī Barišņikova dzimtā Latvija.

Monoizrādi “Vēstule cilvēkam” īpaši Barišņikovam radījis ikoniskais, avangarda teātra režisors Roberts Vilsons. Iestudējums balstīts uz Vāclava Ņižinska autobiogrāfiskajiem tekstiem, kurus adaptējis Derils Pinknijs.

Savā slavas virsotnē Ņižinskis (1889-1950) tika atzīts par viens no izcilākajiem Rietumu kultūras baleta māksliniekiem. Ņižinskis bija arī slavenās Sergeja Djagiļeva Krievu baleta trupas dalībnieks un modernā baleta horeogrāfijas pamatlicējs. Viņa sākotnējie darbi ir “Fauna diendusa” un “Svētpavasaris”. Trešajā gadu desmitā Ņižinskim sākas garīgas problēmas, tādēļ viņa dienasgrāmatas, kas tapušas laikā no 1919.gada 19.janvāra līdz 4.martam dokumentē un izgaismo jaunā vīrieša garīgās veselības sabrukumu.

"Tā nav biogrāfiska izrāde par Ņižinski. Izrāde ir par cilvēka pārdzīvojumiem un attiecībām ar viņa mākslu, Dievu, ģimeni un dvēseliskajām dilemmām. Mēs izvairījāmies atdarināt vai attēlot konkrēti. Tas ir savdabīgs stāsts ar paralēlēm – par personības balsi, nevis viņa fizisko būtību," intervijā izdevumam “The Guardian” sacīja Barišņikovs.


“Vēstule cilvēkam” viesizrādes organizē "Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fonds" sadarbībā ar Aleksandru Šenkmana un kompāniju "Riga Art Festival". Tālrunis uzziņām un VIP rezervācijai 27799977.

"Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fonds" dibināts ar mērķi veicināt un attīstīt augstas raudzes kultūras projektus, īpaši izceļot mūzikas un mākslas nozares, piesaistot valsts, mecenātu un Eiropas fondu finansējumu.