Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


“Bērnības sapnis” pirmizrāde Cīravā un Liepājā (+VIDEO)

Redakcija
Redakcija

Sestdien, 27. augustā, plkst. 19.00 Cīravā, “Cita Abra” Kultūras dzirnavās, un 31. augustā plkst. 19.00 Liepājā, koncertzālē “Lielais Dzintars”, pirmizrādi piedzīvos apvienības “Dejas Anatomija” horeogrāfes Agneses Borjukovas solo izrāde “Bērnības sapnis”. Izrādes pamatā ir izpēte par cilvēka personības veidošanos. Solo darba radošo komandu veido dramaturģe Rasa Niurkaite (Lietuva, Lielbritānija), mūziķis Edgars Rubenis, video mākslinieks Ivars Šmits, scenogrāfe Anda Skrējāne, gaismu mākslinieks Rainers Kornhubers, tehniskais atbalsts Kārlis Lapiņš un radošā producente Zane Estere Gruntmane.

Mums katram kaut kas no sevis ir apslēpts. Jau no pirmā brīža, kad sākam saskarties ar citiem – ar sabiedrību, mēs sākam ko atklāt par apkārtējiem, bet vispirms, protams, par sevi pašiem. Ar laiku katrs no mums saprot, ka ne visas viņa personības puses ir vēlamas, un, cenzdamies palikt sabiedrības daļa, tiecas tās sevī noliegt. Šīs puses tiek nomāktas un nobēdzinātas no acīm. Taču tās nepazūd.

Bērnības Sapnis | Childhood's Dream from PIGEON-BRIDGE on Vimeo.

audio #Soundcloud: soundcloud.com

Producents: PIGEON-BRIDGE, līdzproducents: CITA ABRA, DEJAS ANATOMIJA
Finansiāli atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Ziemeļu Ministru kabinets Rīgā, Liepājas Kultūras pārvalde
Pirmizrāde: 27. augustā “Cita Abra” Kultūras dzirnavas plkst. 19.00
Izrādes: 31. augustā projektā “Jauna deja Jaunā vietā” Liepājā, koncertzālē “Lielais Dzintars” , rudenī izrādes būs skatāmas Rīgā, Arhitektūras un mediju centrā H2O 6.

Biļetes: www.bezrindas.lv (Cīravā), www.bilesuparadize.lv (Liepājā).

Horeogrāfe Agnese Bordjukova ir viena no apvienības “Dejas Anatomija” dalībniecēm. Viņa ir veidojusi tādas izrādes kā “3/4 Ūdens” (2012) sadarbībā ar mūziķi Laimu Jansoni, “Dunkani - dīvaiņi vai pravieši” (2013) sadarbībā ar dejas kritiķi un dramaturģi Intu Balodi un Mežonīgā triloģija (2015) sadarbībā ar Laimu Jansoni un “Pigeon-bridge”. Horeogrāfei sadarbība ir bijusi arī ar tādiem režisoriem kā Varis Klausītājs, Andrejs Jarovojs, Aija Uzulēna. Agneses interese ir kustību atbrīvot no izpildītāja personības, papildus emocionalitātes un mākslīga stāsta klātbūtnes, ļaujot vibrācijai un fiziskumam komunicēt ar tās vērotāju.

Plašāku informācija: www.pigeonbridge.com, www.citaabra.lv, www.dejasanatomija.lv; @Pigeonbridge @CitaAbra Facebook / Twitter un izrāžu norises vietās. Seko izrādes aktualitātēm: www.facebook.com

Atbalstītāji un sabiedrotie: augstskola RISEBA, Arhitektūras un mediju centrs H2O 6, e-žurnāls “Journal.dance.lv” un Liepājas koncertzāle “Lielais Dzintars”, Īslīces kultūras nams, Ainažu Kultūras nams, Lietuvas vēstniecība Rīgā, Ziemeļu Ministru padomes birojs Rīgā, horeogrāfu asociācija, Gutenberga druka. Informatīvie atbalstītāji: radio NABA, Kultūrasvēstis.lv, žurnāls “Pastaiga”, Satori.lv, Veto Magazine, Kurzemes Radio.

Intervija ar “PIGEON-BRIDGE” radošo komandu: