Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


Māsklinieces Anitas Rozentāles personālizstāde “Fragmentētā realitāte”

Redakcija
Redakcija

Māsklinieces Anitas Rozentāles personālizstāde “Fragmentētā realitāte”
Publicitātes foto

No 2. līdz 28. septembrim Kalnciema kvartāla galerijā norisināsies Anitas Rozentāles personālizstāde “Fragmentētā realitāte”.

Atklāšana 2. septembrī plkst. 18:00.

Anita Rozentāle dzimusi Jūrmalā 1990. gadā. 2012. gadā beigusi Southemptonas Solentas universitātes vizuālās mākslas nodaļu. Šogad uzsāk maģistratūru fotogrāfijas apakšnozarē Glāzgovas Mākslas skolā. Kopš 2010. gada ir piedalījusies kopizstādēs Lielbritānijā, pārstāvējusi Anglijas dienvidu-rietumu reģionu Lloyds TSB Art of Nurture (2010) mākslas konkursa finālā, iekļuvusi Salon Art Prize finālā (2012), bija viena no 47 finālistiem Summer Art Prize (2016) konkursā kā arī bija viena no 209 māksliniekiem, no kuriem tika izvēlēti 53 finālisti prestižajai BP Portrait Award (2016). Anitas darbi atrodas privātkolekcijās Lielbritānijā, Vācijā, Austrijā, Latvijā, Šveicē un ASV.

Anita veido darbus, apvienojot zīmēšanas, gleznošanas un cianotipijas tehnikas. Māksliniece pēta cilvēka prāta, atmiņu un nostalģijas spēku – mērķis ir izprast cilvēku kulturālās, politiskās, vēsturiskās un sociālās atšķirības, lai saprastu, kas cilvēku padara par personu un cik daudz ir jāpieliek vai jāatņem, lai viņi zaudētu savu identitāti un sapratni par to, kas viņi ir. Radot jautājumus par to, vai fotogrāfija vēl aizvien pastāv kā atsevišķs izpausmes veids un medijs, Anita spēlējas ar to, kas pirmajā acu uzmetienā liekas īsts, taču, ieskatoties tuvāk, atklāj sirreālus stāstījumus. Māksliniece šo procesu sauc par “gleznošanu ar fotogrāfijām”.

Lai gan patlaban māksliniece pastāvīgi neatrodas Latvijā, Anitai bija svarīgi savu pirmo personālizstādi veidot savā dzimtenē. Anita šo notikumu dēvē kā sevis oficiālo pieteikšanu kā laikmetīgai māksliniecei Latvijā.

Izstāde apskatāma katru dienu no plkst. 10.00 līdz 22.00, izņemot svētdienas. Ieeja bez maksas.