Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


Foto: Tallinā atklāta "Baltijas gaismas ķēde". Drīz gaismas objekti būs redzami arī Rīgā

Redakcija
Redakcija
18. septembrī Tallinas vecpilsētas latīņu kvartālā tika atklāta starptautiskā projekta "Baltijas gaismas ķēde" ("Baltic Light Chain") gaismas objektu ekspozīcija. Ekspozīcijā iekļauti Igaunijas, Lietuvas, Latvijas un Polijas jauno mākslinieku un studentu darbi - pilsētvides gaismas instalācijas. Izstāde ir ceļojoša un tā būs apskatāma arī Viļņā, Gdaņskā un Rīgā. Šī ir pirmā reize, kad sadarbībai apvienojušies Baltijas valstu gaismas festivāli un pirmā reize, kad Baltijā tiek veidoti starptautiski gaismas objekti.

Projekts "Baltijas gaismas ķēde" ir četru Baltijas valstu gaismas festivālu iniciatīva. Tā ietvaros paredzēts izveidot gaismas festivālu ilgtermiņa sadarbības tīklu starp Baltijas valstīm - Igauniju, Latviju, Lietuvu un Poliju, lai palielinātu kvalitātes līmeni gaismas festivālos, nodrošinātu mobilitātes un starptautiskas karjeras iespējas māksliniekiem un veicinātu sabiedrības informētību par gaismas festivāliem.

Pēc Tallinas gaismas instalācijas būs skatāmas arī festivālos "Beepositive" (Viļņā), "Staro Rīga" (Rīgā) un festivālā "Narracje" (Gdaņskā).

Projektu "Baltijas gaismas ķēde" organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar "BEEPART kūrybines dirbtuves" (Lietuva), "Valgusfestival" (Igaunija) un "Instytut Kultury Miejskiej" (Polija). Projektu atbalsta Eiropas Savienības programma "Radošā Eiropa".

Foto: Agata Wiórko