Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


Radošais vasaras simpozijs “Māksla & Nauda”

Redakcija
Redakcija

Radošais vasaras simpozijs “Māksla & Nauda”
Kuldīgas Mākslinieku rezidence

No 2016. gada 28. jūnija līdz 29. jūnijam Kuldīgas Mākslinieku rezidence organizē radošo vasaras simpoziju “Māksla & Nauda”.

Par mākslas un naudās, mākslinieka un tirgus, kā arī mākslinieka un kuratora attiecībām runās un rosinās diskutēt vairāki vieslektori no Latvijas un ārvalstīm – Alistair Hicks, Andra Orn, Kadri Uus, Solvita Krese, Ieva Moore un Aleksandrs Shchelushchenko. Lekciju ciklu 28. jūnijā atklās simpozija moderators Kirils Kobrins.

Pagājušā gada Radošās vasaras simpozija vadmotīvs bija „Māksla&At/bilde”, kur vairāk uzmanības tika pievērsts mākslas, mākslinieka un mākslas patērētāja savstarpējo attiecību filozofiskajai pusei – par mākslu, kura spēj radīt rezonansi, un par skatītāju, kurš šo rezonansi sajūt. Savukārt šogad vasaras simpozijā “Māksla & Nauda” pievērsīsies daudz praktiskākai tēmai – mākslas tirgum, vērtību aspektam, kolekcionēšanai, mākslinieka un kuratora attiecībām.

Šīs vasaras lekciju ciklu ievadīs radošā vasaras simpozija moderators Kirils Kobrins, rakstnieks, kultūras vēstures pētnieks un Maskavas žurnāla „Ārkārtas rezerves” redaktors.
Kadri Uus un Andra Orn, virtuālās platformas noar.eu dibinātājas un Tallinas mākslas nedēļas organizatores.
Alistair Hicks, mākslas kritiķis, rakstnieks, ilggadējs Deutsche Bank kolekcijas kurators, kurš šobrīd darbojās kā neatkarīgs kurators.
Solvita Krese, Latvijas Laikmetīgās mākslas centra direktore.
Ieva Moore, Pop-up galerijas “Ikrs” dibinātājā.
Aleksandrs Shchelushchenko, vienas no lielākas Ukrainas galerijas “Цех” dibinātājs un vadītājs.

Radošā vasaras simpozija programma:

28. jūnijs
10:00 Radošā vasaras simpozija atklāšana.
Kiril Kobrin(UK)
11:00 Kadri Uus & Andra Orn (EST)
12:30 Alistair Hicks (UK)
29. jūnijs
10:00 Solvita Krese (LAT)
11:30 Ieva Moore (LAT)
14:00 Aleksandr Shchelushchenko (UKR)
Radošais vasaras simpozijs “Māksla & Nauda” norisināsies Kuldīgas Mākslas namā, 1905. gada ielā 6.