Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


Sestdien Dejas dienā notiks izrādes "Noķer mani" darbnīca ar horeogrāfi Kristīni Brīniņu (+VIDEO)

Redakcija
Redakcija

Sestdien Dejas dienā notiks izrādes "Noķer mani" darbnīca ar horeogrāfi Kristīni Brīniņu (+VIDEO)
Foto: Inga Plūme

Šo sestdien, 23. aprīlī, no plkst. 14.00 līdz 17.00 Starptautiskās Dejas dienas ietvaros Ģertrūdes ielas teātrī notiks izrādes “Noķer mani” darbnīca kopā ar horeogrāfi Kristīnes Brīniņas un mūziķi Rihardu Lībieti. Izrāde-darbnīca būs ar vieglu humoru veidots patiess stāsts par vienu no Kristīnes mīļākajiem radošajiem darbiem – dokumentālo dejas izrādi “Noķer mani”, kas savu pirmizrādi Rīgā piedzīvoja 2015. gada maijā.

Lai šis stāsts taptu tikpat īsts, cik īsts tas bija radošajai komandai un sešiem enerģijas piepildītajiem vecākiem un viņu bērniem, mēs AICINĀM UZ DARBNĪCU dalībniekus vecumā no 5 līdz 100 gadiem. Jūsu dalība un iztēle palīdzēs horeogrāfei šo stāstu izstāstīt, kā arī tā būs brīnišķīga iespēja ikvienam no Jums piedzīvot un iejusties kādā no “Noķer mani” izpildītāju un veidotāju lomām. Un ne tikai! Šī noteikti ir tā retā reize, kad varēsiet uzzināt arī to, kas notiek horeogrāfes “galvā” izrādes tapšanas un norises laikā.

Darbnīcas dalībnieku skaits līdz 50 cilvēkiem, īpaši aicināti ir bērni ar vecākiem. Nodarbībai nepieciešams ikdienišķs un ērts apģērbs un maiņas apavi. Norises vieta: Ģertrūdes ielas teātris (Ģertrūdes iela 101a). Dalība bez maksas.

Kristīne Brīniņa ir autore vairākiem darbiem neatkarīgajā skatuves mākslā gan kā solo māksliniece, gan sadarbībā ar citiem režisoriem un horeogrāfiem. Kristīne regulāri piedalās arī starptautiskos projektos Latvijā, kā arī ir viesojusies Kiprā, ASV un Dienvidkorejā. Horeogrāfe regulāri sadarbojas arī ar nevalstisko skatuves mākslas producentu kompāniju “pigeon-bridge” . Sadarbības rezultātā līdz šim ir tapuši jau divi darbi - “Intervija ar Madonnu” un pirmais grupas darbs “Noķer mani”. “Noķer mani” ir spilgta un drosmīga izrāde, kurā kā dejotāji piedalījās seši bērnu vecāki, taču horeogrāfijas autori bija viņu bērni. Izrāde ir izrādīta festivālos “Positivus”, “Homo Novus”. 2015. gadā “Noķer mani” tika nominēta ikgadējai Teātra Gada balvai “Spēlmaņu nakts” kā Gada sasniegums laikmetīgajā dejā.

Video ieskats izrādē sadarbībā ar EpadomiTV:

Foto ieskats izrādē: ŠEIT.