Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


Noslēgusies 9. Starptautiskā zinātniskā konference PERSON.COLOR.NATURE.MUSIC

Redakcija
Redakcija

Noslēgusies 9. Starptautiskā zinātniskā konference PERSON.COLOR.NATURE.MUSIC
Publicitātes foto

Divu dienu garumā, 18.–19. jūlijā Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā, I Latvijas Starptautiskās keramikas biennāles ietvaros norisinājās 9. Starptautiskā zinātniskā konference „PERSON.COLOR.NATURE.MUSIC.”.

Konference, kura Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā norisinājās jau atkārtoti, pulcēja interesentus no 11 pasaules valstīm: Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Vācijas, Baltkrievijas, Turcijas, Polijas, Īrijas, Nīderlandes, Izraēlas un ASV.

Pirmajā konferences dienā notika vairāki lasījumi – prezentācijas par aktuālām tēmām mākslā, akcentu liekot tieši uz keramiku kā spēcīgu nacionālās identitātes, kā arī laikmeta atspoguļojumu.

Pirmās dienas ietvaros tika atklāta arī Latviešu keramiķes, porcelāna meistares Eleonoras Pastares porcelāna izstāde „Meditācijas”, kas konferences dalībnieku vidū izsauca neviltotu sajūsmu, vēlreiz apliecinot latviešu keramiķu konkurētspēju pasaules keramiķu vidū. Izbaudot jaunatklāto izstādi, konferences dalībnieki turpināja iepazīties ar konferencē izvirzītajām tēzēm un piedalīties arī divās mākslas studijās: akvareļu un vokālo.

Pirmā konferences diena noslēdzās Daugavpils Māla mākslas centrā ar Latvijas bērnu mākslas skolu audzēkņu darbu izstādi „Putni” atklāšanu un Baltic Racu keramikas apdedzināšanas paraugdemonstrējumiem.

Savukārt otrajā konferences dienā tās dalībnieki, daloties pa interešu jomām, varēja apmeklēt sev interesējošas un profesionālajā darbībā noderīgus priekšlasījumus par tēmām: māksla un dizains, mākslas izglītība, mūzika un mūzikas izglītība, kā arī psiholoģija, filosofija un humanitāro zinātņu menedžments.

Konferences noslēgumā – tās dalībnieki saņēma sertifikātus kā apliecinājumu par piedalīšanos, savukārt lielā atsaucība no dalībnieku vidus pierāda konferences lietderīgumu un paredz šī pasākuma turpināšanos arī nākamajā gadā.