Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


Rīgā izveidota Latvijas laikmetīgās mākslas festivālu asociācija

Redakcija
Redakcija

Vairāki Latvijas nozīmīgāko laikmetīgās mākslas festivālu organizētāji apvienojušies kopīgā platformā un 5. decembrī nodibinājuši Latvijas laikmetīgās mākslas festivālu asociāciju. Tās mērķis ir popularizēt laikmetīgo kultūru Latvijā, veidot starptautiskus sadarbības tīklus, veicināt Latvijas atpazīstamību starptautiskajā mākslas scēnā, kā arī pārstāvēt festivālu intereses valsts un pašvaldības līmenī, piedalīties mērķtiecīgas un tālredzīgas kultūrpolitikas veidošanā.

Latvijas laikmetīgās mākslas festivālu asociācijas (LLMFA) dibinātāji: biedrība „Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs” , kas kopš 2008. gada organizē gadskārtējo laikmetīgās mākslas festivālu „Survival Kit”, biedrība „Rīgas fotogrāfijas biennāle”, kas kopš 2015. gada organizē Rīgas Fotogrāfijas biennāli, Jauno mediju kultūras cents RIXC , kas jau septiņpadsmit gadus organizē festivālu „Māksla+Komunikācijas”, biedrība „Mākslas menedžmenta un informācijas centrs ‘’ , kas ir laikmetīgās tēlniecības un instalācijas mākslas festivāla “Tēlniecības kvadriennāle Rīga” organizators, un biedrība „Daugavpils Māla mākslas centrs”, kas aizsākusi Latvijas starptautiskās keramikas biennāles tradīciju Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā.

Šie regulārie un vērienīgie mākslas notikumi darbojas kā būtisks kultūras procesu katalizators, kas piedāvā izpausmes platformu Latvijas māksliniekiem jaunu darbu radīšanai, darbojas sasaistē ar lokālo kontekstu un mijiedarbībā ar globālo apriti, kā arī ir nepārvērtējams ieguldījums pozitīva Latvijas tēla veidošanā.