Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


Peldošais mākslas centrs "NOASS" uzsāk savu 19. sezonu

Redakcija
Redakcija

Peldošais mākslas centrs “NOASS” 17. maijā uzsāk savu 19. sezonu ar trīs personālizstādēm - Gvido Kajona "Dzīvīte", Adelīnas Darviņas "Amerikas sapnis" un gleznotāja Ramusa ideālās pasaules meklējumiem mākslinieka piemiņas izstādē.

Gan Gvido Kajons, gan Adelīna Darviņa, katrs gan pārstāvot savu fotogrāfu paaudzi, iemūžinājuši ikdienas dzīves zibšņus, kas steidzīgajiem paskrietu garām. G. Kajons piefiksējis pilsētas izteiktas frāzes un zīmes, kas savā paradoksialitātē jau robežojas ar ikonismu un ģeniālu trāpīgumu, liekot vien noelsties pasaulīguma priekšā.

Adelīna Darviņa dokumentējusi Amerikas sapni, kas tieši un skaudri robežojas ar “paradīzes” pievārtes noskaņu un neprātīgu izmisumu, tiecoties pēc kā tāla un nesasniedzama, kamēr laiks nepielūdzami liek izbalēt ilgām, priekšmetiem un cilvēkiem.

Savukārt gleznotāja Ramusa izstāde “NOASA” "vecajā" galerijā ir atskats autora daiļradē no astoņdesmito gadu beigām līdz pat viņa pēdējiem darbiem, kas radīti divtūkstošo gadu vidū. Būdams nonkonformisma mākslinieks Ramuss savus garīgos meklējumus attēlojis glezniecības darbos, kas ļauj izsekot mākslinieka ceļam no latviski rimtu toņu izmantošanas līdz krāsu eksplozijai un sevis izteikšanai pārliecinošās un spēcinošos simbolos viņa vēlīnajos darbos. Ramusa izstāde vienlaikus norāda, cik neilgā laikā mainījušies uzskati, kas pat tādā šķietami neitrālā medijā kā glezniecība noteikuši mākslinieciskās izpausmes robežas.

Plkst. 21:00 “NOASU” jaunajai koncertsezonai palīdzēs iešūpot grupa Ezeri
Ezeri radušies 2016. gadā kā Miķeļa Putniņa solo projekts, kuram uzreiz sekoja tūre pa Itāliju. Laika gaitā Ezeri ir izauguši par trio, iesaistot arī bundzinieku Krišjāni Bremšu un basģitāristu Kristianu Priekuli. Viņi visi ir profesionāli mūziķi, kurus saista arī bērnības dienu draudzība.

Ezeru debijas albums “Ogle” ir viens no lielākajiem pārsteigumiem, ko atzinīgi novērtējuši gan ‘’Mūzikas saules’’ recenzenti, gan arī ‘’Zelta Mikrofona’’ žūrija. “Ogle” ir nominēta kategorijā “Gada Debija”. Albums iznācis 2016. gadā, un tas veido ciklisku koncepciju, kurā mākslinieki pievēršas pilsētas un dabas attiecībām un to radītajiem konfliktiem mūsdienu cilvēkā.
Ezeru repertuārā ir daudzi skaņdarbi, kas veltīti ūdens stihijai, kā arī vienā no dziesmām ierakstīts pats Ungura ezers, kas kalpojis arī kā iedvesmas avots mūzikas radīšanai. Starp “NOASA” viļņu šļakatām grupa Ezeri izpildīs gan dziesmas no 1.albuma, gan arī ko vēl neierakstītu.

Peldošā mākslas centra “NOASS” darba laiks no trešdienas - sestdienai no 15:00 - 22:00.
Izstāžu norises laiks:
Ramuss piemiņas izstāde: 10.05. -22.06.2017.
Gvido Kajons “Dzīvīte” 17.05. -08.07. 2017.
Adelīna Darviņa “Amerikas sapnis” 17.05.- 17.06. 2017.

Ieeja bez maksas.

Izstādes un koncertprogrammu atbalsta: VKKF un Rīgas dome