Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


Birutas Delles gleznu izstāde “Ciemos Bauskā” 25.11.2016 - 22.01.2017

Redakcija
Redakcija

Bauskas muzejā skatāma Birutas Delles gleznu izstāde “Ciemos Bauskā”. Šī ir pirmā gleznotājas izstāde Bauskā un tajā ir skatāmas jaunākās gleznas – ainavas, portreti, klusās dabas, kas tapušas pavisam nesen.

Birutas Delles darbi ir īpaši ar tajos ielikto simbolisko saturu, skaidro formu un blīvo glezniecību. B.Delle glezno cilvēkus, dabu, koku lapotnes un ēku jumtus. Katrā darbā var saskatīt mākslinieces izjūtas un pārdzīvojumus, pat ziedu gleznojumos un klusajās dabās, kas nemaz nav tik raksturīgas māksliniecei, bet šajā izstādē ieņem īpašu vietu.
Jautāta par savas glezniecības noslēpumu, kas joprojām saista skatītāju, māksliniece atbild, ka tas ir vienkārši – pareizā krāsa īstajā vietā un cita skaidrojuma tam neesot.
Gleznotāja Biruta Delle (1944) Latvijas Mākslas akadēmiju absolvējusi 1967.gadā un par saviem skolotājiem uzskata māksliniekus Ansi Stundu un Konrādu Ubānu. Gleznotāja izstādēs piedalās kopš 1967. gada un no 1975. gada ir Latvijas mākslinieku savienības biedre.
Birutas Delles darbi bijuši izstādīti ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā, Igaunijā, Krievijā, Vācijā, Austrijā, Holandē, Francijā un Austrālijā. Viņas mākslas darbi iekļauti Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja un izstāžu zāles “Arsenāls” ,Latvijas Mākslinieku savienības, Zviedrijas karalistes, Čikāgas Mākslas muzeja kolekcijās, arī vairākās privātkolekcijās.

Izstāde apskatāma līdz 2017.gada 22.janvārim.